Prošlo je jedva 10 dana od samoubistva nekašnje misice Kajlije Pouzi, a svet i dalje ne može da shvati zašto je jedna mlada, lepa i uspešna devojka odlučila da digne ruku na sebe i to na tako mučki način.

Naime, 16-godišnjakinja je pronađena u državnom parku Birč Bej u Vašingtonu, nedaleko od svoje kuće, gde je odlučila da se obesi usred dana, odnosno oko 1 sat popodne, a The Whatcom County Medical Centar koji su pregledali telo, kao i policija potvrdili su uzrok smrti.

Kajlija Pouzi se ubila u 16. godini.
pritnscreen/instagram 

Vest da je Kajlija oduzela svoj život šokirale su i njenu porodicu i prijatelje koji nikad nisu primetili da se nešto s njom dešava, što samo pokazuje koliko je depresija podmukla bolest, te da treba dobro voditi računa šta govorimo ljudima, jer nikada ne znamo kroz šta prolaze, te da li nešto može biti okidač za samopovređivanje ili, nažalost, samoubistvo.

Kajlijina porodica zatražila je od javnosti privatnost kako bi na miru mogli da odboluju smrt njihove mezimice, međutim, kako nije poznato da li je postojalo oproštajno pismo, na mrežama su se pojavile teorije o njenoj smrti.

Kajlija je svetsku slavu stekla učešćem u kontroverznom rijalitiju "Toddlers and Tiaras" koji je pratio živote porodica čija se deca takmiče na izborima za Miss. Međutim, ono što se radi, mahom devojčicama, sa tako malo godina (neke nemaju više od 2) graniči se s zdravim razumom.

One idu u solarijum sa 2, kao i na samopotanjivanje, koriste umetke i perike, nose tešku šminku zbog koje sate provedu u stolici, farbaju kosu već od 4. godine (neke devojčice i ranije), nose veštačke zube, a toalete su često neprimerene njihovom godištu. Seksualizacija ovih izbora jako je pristna, a deca su prinuđena da imaju plesne nastupe i pokazuju telo poput odraslih modela.

Toddlers and tiaras pokazao je kroz šta su prolazile devojčice na takmičenjima za mis.
© TLC / Pacific coast news / Profimedia 

Jedan od možda najekstremnijih primera je slučaj iz Velike Britanije gde je majka uhapšena nakon što je svojoj osmogodišnjakinji sa 8 ubrizgala botoks "jer ima bore". Devojčica je oduzeta nemarnim roditeljima i data u hraniteljsku porodicu, dok majka čeka suđenje.

Toddlers and tiaras je prikazao jezive situacije u kojima su misice pretvarane u lutke.
© TLC / Pacific coast news / Profimedia 

Ambicije roditelja toliko su snažno izražene, jer su nagrade nekad i u stotinama hiljada evra, da nekad više potroše nego što zarade na izborima, a sve zarad "svetle budućnosti" dece.

Roditelji su gotovo takmičili ko će od svog deteta napraviti "plastičniju lutku", a uprkos zgražavanju gledalaca – ta deca su nastavila da odrastaju s njima. Nažalost, retki su pojedinci koji su nakon bizarnog rijalitija izrasli u zdrave i prave ljude.

Tako je primera radi Hani Bu Bu, koja je kasnije dobila i svoj rijaliti možda zaradila gomilu novca, ali devojčicu je majka kasnije odvela u morbidnu gojaznost, a tokom odrastanja borila se s depresijom, napadima panike i trpela zlostavljanje.

Hani Bu bu majka je dovela do morbidne gojaznosti.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Plavokosa slatkica Edin Vud dobijala bi batine kada je neraspoložena, a majka joj je redovno od 2. godine davala energetska pića kako bi bila okretnija na bini.

Edin Vud je dobijala batine od majke tokom takmičenja na izborima za Miss
printscreen/youtube/SLAQR 

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame - kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.

Edin je kasnije razvila otpor prema stresnim situacijama, a danas sa 14 mnogi misle da je daleko starija.

Listu bi mogli da nastavimo u nedogled, a skandaloznim stvarima koje su devojčice trpele ne nazire se kraj. Zato ne čudi mišljenje mnogih da je i u slučaju Kajlije Pouzi rijaliti odigrao veliku ulogu.

Od najmlađih dana bila je u centru pozornosti, a kasnije je zbog specifičnih izraza lica postala "kraljica mimova".

via GIPHY

Tinjdžerka je imala velike snove, a želela je da jednog dana postane pilot. Samo nedelju dana pre samoubistva proslavila je svoj 16. rođendan, a Kajlija je nedavno najavila i učešće na takmičenju za Miss Teen.

Facebook, pritnscreen/instagram Kajlija Pouzi oduzela je sebi život u 16. godini

Mnogi smatraju da su svi ti izbori i sve to što je videla i osetila na svojoj koži ostavili traga na njenoj psihi, te da je opsednutost izgledom jedan od mogućih razloga zbog kojih više nije mogla da istrpi pritisak, s obzirom da je ona sa svojih 16 prošla daleko više i daleko traumatičnije stvari nego njeni vršnjaci.

Ipak, sve to nije razlog da neko sebi oduzme život, te je veoma bitno da ukoliko pomišljate na samoubistvo ili imate takve misli, pozovete broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!