Kanadska manekenka Linda Evanđelista jedna je od najpopularnijih i najuspešnijih supermodela svih vremena, a od dana njene najveće slave, kada je vladala modnim pistama, prošlo je dosta vremena i stvari su danas malo drugačije.

"Dosta mi je skrivanja i stida! Ne prepoznajem sebe. Ne gledam se u ogledalo jer ne ličim na sebe", izjavila je u intervjuu za magazin People.

Naime,a Linda se 2016. godine suočila s dijagnozom paradoksalne hiperplazije masnog tkiva, odnosno retkom nuspojavom koja pogađa jedan posto ljudi podvrgnutih tretmanu CoolSculpting, a događa se kada proces zamrzavanja uzrokuje zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Nakon toga je imala i dve neuspele liposukcije.

O zahvatu koji ju je deformisao prvi put je progovorila na svojem Instagramu pre dve godine.

profimedia-0665061676.jpg
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Danas sam preduzela veliki korak po pitanju ispravljanja nepravde koju trpim poslednjih pet godina, koliko i ćutim u vezi sa svime. Želim poručiti svojim pratiocima i svima koji se pitaju zašto ne radim poslednjih godina da je razlog svemu činjenica da sam brutalno unakažena procedurom Zeltiq's CoolSclupting, koja nije donela rezultate kakve su govorili da hoće.

Ta je procedura povećala, nije smanjila moje masnoće u tkivu i ostavila me zauvek unakaženom. Nisu pomogle ni dve bolne operacije, a ostala sam, kako su mediji to opisali dobro - neprepoznatljiva", napisala je tada.

Linda je bila muza Đanija Versaćea
Shutterstock 

Lindu je otkrio lovac na talente iz Elite Model Managementa, nakon čega se preselila u Njujorku 1984. godine. Na vrhuncu svoje karijere postala je muza fotografa Stevena Meisela kao i dizajnera Đanija Versaćea i Karla Lagerfelda. Svi njeni saradnici opisivali su je kao devojku predanu poslu, a tokom karijere krasila je više od 700 naslovnica širom sveta.

Linda nije ustajala iz kreveta 10.000 dolara
Gérard JULIEN / AFP / Profimedia 

Dodatno se proslavila zahvaljujući svojem britkom jeziku, a njena legendarna izjava da iz kreveta ne ustaje za manje od 10 hiljada dolara i danas se jako dobro pamti.

"Mogu da uradim šta god želite, sve dok ne moram da pričam", rekla je jednom prilikom.

Upravo te reči pratile su je gde god da je išla. Nastavila je da radi kao i pre, ali kasnije je priznala kako joj nije bilo lako.

Linda danas izgleda drugačije
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

"Imam osećaj da će mi te reči ugravirati u nadgrobni spomenik. U svakom intervjuu su to spominjali, a ispričala sam se stotinu puta jer to je bila samo šala", ispričala je manekenka.

Dodaje kako je pre žalila što je to izjavila, ali kako kaže više se ne stidi svoje izjave. Koliko se Linda promenila od početka svoje karijere pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!