Linda Evanđelista bila je deo slavne "petorke" koje su smatrane jedinom pravim supermodelima, među kojima su bile još Naomi Kembel, Sindi Kraford, Klaudija Šifer i Kristi Tarlington.

Njena lepota je bila nadaleko poznata, a pričalo se da nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Međutim, danas je situacija dijametralno suprotna. Zapravo, danas da sretnete nekada slavnu manekenku, teško da biste je prepoznali. Poslednjih godina retko se pojavljuje u javnosti i živi povučeno, daleko od svetlosti reflektora koja nekad nije izbegavala.

Linda Evanđelista nekad je bila deo čuvene "petorke" supermodela.
ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia 

Razlog je problematičan zahvat kom se podvrgla, zbog čega je trajno deformisala lice i telo, a sada je prvi put pokazala kako izgleda.

"Obožavala sam da budem na pisti, a sada se bojim da ću sresti nekoga koga poznajem. Dosta mi je skrivanja i srama. Ne mogu više živeti u ovom bolu i napokon sam spremna da progovorim", rekla je Linda u velikom intervjuu za magazin "People" pokazavši rezultate loše intervencije.

"Pokušala sam sama to da popravim, mislila sam da radim nešto pogrešno. Dešavalo se da sam prestala da jedem, mislila sam da gubim razum. U junu 2016. konačno sam posetila doktora koji mi je rekao da dijeta i vežba neće pomoći", prisetila se nekada slavna manekenka.

Evanđelisti je tada dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, retka nuspojava koja pogađa 1 procenat ljudi koji su podvrgnuti tretmanu "CoolSculpting", kada proces zamrzavanja izaziva zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Posle toga je imala i dve neuspele liposukcije.

Lindu Evanđelistu danas bi retko ko prepoznao.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

"Zašto mislimo da moramo da radimo ovakve stvari svojim telima? Uvek sam znala da ću ostariti. I znam da naša tela prolaze kroz razne procese. Ali jednostavno nisam mislila da će sve ispasti ovako", priznala je i dodala da je zbog svega izgubila i identitet.

"Ne prepoznajem se fizički, ali ni kao osobu. Ne gledam se u ogledalo jer ne izgledam kao ja", rekla je Evanđelista.

"Nadam se da ću se osloboditi srama i pomoći drugim ljudima koji su u istoj situaciji kao ja, to mi je cilj", zaključila je.

Linda je prvi put progovorila o proceduri koja ju je deformisala na svom Instagramu prošlog septembra.

Linda Evanđelista je prvi put o svemu pričala na svom Instagramu.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

"Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju nepravde koju trpim poslednjih pet godina, koliko o svemu ćutim. Želim da poručim saputnicima i svima koji se pitaju zašto ne radim poslednjih godina. "Ova procedura je povećala, a ne smanjila salo i ostavila me trajno unakaženom. Ni dve bolne operacije nisu pomogle, a ostala sam, kako su to mediji dobro opisali - neprepoznatljiva", napisala je tada.

Inače, Lindu Evanđelistu je otkrio izviđač talenata iz Elite Model Management-a, a ona se preselila u Njujork 1984. godine. Na vrhuncu svoje karijere postala je muza fotografa Stivena Majzela i dizajnera Đanija Versačea i Karla Lagerfelda. Svi njeni saradnici opisali su je kao devojku posvećenu svom poslu, a tokom karijere krasila je preko 700 naslovnica širom sveta, a kako je izgledala u vreme najveće slave pogledajte u galeriji ispod:

- / Shutterstock Editorial / Profimedia, Gérard JULIEN / AFP / Profimedia Pogledajte kako je Linda Evanđelista izgledala u vreme najveće slave.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!