Glumac Džordž Kluni danas slavi 61. rođendan, kao i kraljevska beba, sin Megan Markl i princa Harija, mali Arči kom je, po navodima u stranim medijima, trebao da bude kum na krštenju.

Kluni važi za jednog od omiljenih glumaca, a dugo je nosio titulu najpoželjnijeg neženje u Holivudu. Ali, kada je upoznao advokaticu za ljudska prava, Amal Alamudin sve se promenilo.

Glumac, koji se proslavio ulogom doktora Daga Rosa u 'Hitnoj službi' kada je prvi put sreo Amal nije bio siguran da joj se sviđa, a u tom trenutku su bili prisutni i njegovi roditelji.

Džordž Kluni je govorio da se nikada neće ženiti, a onda je upoznao Amal.
Shuterstock 

"Najsmešnija stvar je bila što su mi mama i tata bili u poseti pa su sve vreme bili s nama. Amal i ja smo samo pričali i tako smo proveli noć zajedno u razgovoru", prisetio se Kluni.

Pričao je da je dobio imejl adresu od Amal jer trebalo da mu pošalje slike njegovih roditelja koje je fotografisala u njegovoj vikendici. Nakon toga su počeli da se dopisuju.

"Nisam znao da li želi da izađe sa mnom. Mislio sam da smo samo prijatelji", isticao je tada glumac. Nekoliko nedelja kasnije otišli su na prvi dejt u Londonu, a samo šest meseci kasnije glumac je zaprosio advokaticu.

Džordž Kluni je u srećnom braku sa advokaticom Amal.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

'Večiti neženja', kako su ga do tada nazivali, oženio je Amal 2014. u hotelu Aman Kanal Grande u Veneciji. Amalin otac Remzi odmah nakon svadbe rekao je da što pre želi unuke. Nije bilo brzo, ali tri godine kasnije Amal i Džordž dobili su blizance Elu i Aleksandera.

Amal Kluni je uspešna advokatica.
Shutterstock 

"Nakon venčanja smo pričali o deci i shvatili smo da želimo svoju sreću da delimo sa još nekim. Odlučili smo da poradimo na tome"ispričao je Kluni koji je 2014. kada je izlazio s Amal rekao kako nema želju ponovno da se ženi.

Iako za brak sa Amal mnogi misle da je iz koristi iz razloga što je ona po zanimanju advokatica, a Kluni ranije nije krio da želi da se ostvari na političkoj sceni u čemu bi mu imidž porodičnog čoveka mnogo više doprineo nego ukoliko bi nastavio po starom.

Najdugovečniji neženja je zapravo pre nego što je postao megapopularan imao jedan brak iza sebe. On se 1989. godine oženio glumicom Talijom Balsam, a pet godina kasnije se razveo i izjavio da se više nikada neće ženiti.

Prva žena Džordža Klunija.
Shutterstock 

"Oženio sam se 1989. Nisam bio dobar u tome. Nakon razvoda sam shvatio da više nikad ne želim da se ženim", ispričao je glumac. Sada često ističe kako ne može da bude srećniji svojim životom koji je potpuno drugačiji nego pre nego što je upoznao Amal.

Ipak, Kluni je pre nego što je pogazio svoju reč o ženidbi bio sa brojnim lepoticama Holivuda, a opšte je poznato da je sklon dugim vezama, a još slikada nas srećnog para pogledajte u nastavku:

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Džordž i Amal Kluni danas važe za jedan od najlepših parova.