Holivudski glumac Džordž Kluni odlučio se na korak na koji do sada gotovo niko nije. On je poslao otvoreno pismo britanskom tabloidu Daily Mail, sa ciljem da spreči objavljivanje fotografija svoje ali i dece ostalih kolega, jer, kako kaže, na taj način se "ugrožava njihova bezbednost".

Nakon što je Daily Mail objavio fotografije jednogodišnjeg sina glumice Bili Lord, Džordž Kluni je morao da reaguje.

U pismu je naveo da su i njegova deca takođe "večita meta paparaca".

- Ne možemo da zaštitimo našu decu ako stavljate fotografije njihovih lica na naslovne strane - stoji, između ostalog, u pismu.

dzordz kluni
Shutterstock 

Ono što je zanimljivo, to je da je Daily Mail uklonio fotografije malenog Kingstona sa svoje web stranice, odmah nakon glumčevog apela.

Pismo Džordža Klunija prenosimo u celosti:

"Otvoreno pismo Daily Mail-u i ostalim medijima.

Nakon što sam upravo video fotografije jednogodišnjeg sina Bili Lord u vašim novinama, kao i to da ste naknadno uklonili iste, molim vas da se suzdržite od daljnjeg stavljanja lica naše dece u vaša izdanja.

Ja sam javna ličnost i prihvatam da moram da se susrećem sa često nametljivim fotografima, što je deo cene koju moram platiti zbog svog posla.

dzordz i amal kluni
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, naša deca se nisu obavezala na to. Priroda posla moje supruge je i njeno suočavanje i slanje na suđenje terorističkih skupina, zbog čega preuzimamo sve što možemo kako bismo zaštitili našu porodicu.

Ne možemo zaštititi našu decu ako novine objavljuju fotografije njihovih lica na naslovnicama.

Nikada nismo prodali fotografije naše dece, nismo na društvenim mrežama, niti bilo gde drugde objavljivali njihove fotografije, jer bi tako samo ugrozili njihove živote.

Ovde nije reč o paranoičnoj opasnosti, već o problemima iz stvarnog sveta, s posledicama u stvarnom svetu.

Nadamo se da ćete se složiti da potreba za prodajom reklama nije veća od potrebe da nevina deca budu meta. Hvala vam!"

Podsetimo, ovo nije prvi sukob između Klunija i Daily Mail-a. Glumac je 2014. godine odbacio izvinjenje Daily Mail-a za pisanje lažne priče o majci njegove supruge, opisujući u to vreme novine kao "najgoru vrstu tabloida".

dzordz i amal kluni
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Inače, Džordž Kluni sa Amal ima dvoje dece, sina Aleksandra i ćerku Elu.

Međutim malo ko zna da je Džordž pre braka sa Amal, bio u braku sa Talijom Balsam. Taj brak je trajao od 1989. do 1993. godine. Venčali su se u Las Vegasu, a Talija je kasnije rekla da se pokajala što se udala za Klunija.