Kada se te 2001. godine pojavila s hitom "Whenever, Wherever" nema ko nije gledao u izvajano telo lepe Šakire koja se zaosno uvijala u spotu. Žene su masovno krenule na trbušni ples, a te godine jedna od najpopularnijih intervencija bila je liposukcija stomaka, samo da bi se dobila toliko željena figura peščanog sata koju je proslavila, mnogo pre Kim Kardašijan upravo zgodna Kolumbijka.

U vremenu koje sledi ređala je manje i više uspešne hitove, a sve do poslednjih godina nije bila poznata po skandalima. Međutim, sve se izokrenulo kada su takozvani Pandorini dokumenti otkrili sve o proneverama novca i utaji poreza.

Najpre je njen suprug poznati fudbaler Žerard Pike morao da plati 2.1 milion dolara kazne za utaju poreza tokom 2008, 2009 i 2010. godine. Kazna je trebalo da bude i veća, ali su njegovi advokati ipak uspeli da spreče da Pike bude olakšan za skoro 15 miliona evra koliko je izvorno trebalo da plati.

Šakira i Pike bili su optuženi za utaju poreza.
Shutterstock 

Međutim, taman kad smo pomislili da će iz svega ovoga nešto naučiti, istom stazom krenula je i Šakira koja, vođena primerom supruga, tkaođe nije našla za shodno da svoje obaveze izmiri na vreme. Tužilaštvo u Barseloni tereti je za neplaćanje ukupno 14,5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Šakira danas izgleda drugačije nego nekad.
Shutterstock 

Šakira se branila da je od 2012. do 2014. bila poreski obveznik Bahama, te da je samo povremeno putovala u Španiju. Španski mediji su tada pisali da je Šakiri takođe zaprećena kazna zatvora zbog skrivanja poreza. Sudski proces je, prema pisanju stranih medija još uvek u toku, a od kako je pukla javna bruka, Šakiru je gotovo nemoguće bilo videti u javnosti sve do skoro kada ju je budno oko paparaca uhvatilo na plaži.

Pevačica je iskoristila sunčan dan za odmaranje sa prijateljima i sinovima, međutim, pevačica danas izgleda potpuno drugačije nego u doba najveće slave. Iako je neosporno da je krasi prirodna lepota, mnogi je isprva nisu prepoznali, na prvom mestu zbog tamne kose, a pravi šok usledio je kada se skinula na plaži pokazavši neobično ispijen stomak.

Šakira je iznenadila sve izdanjem na plaži.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Šakira koja se uvek ponosila svojim oblinama i koje su bile proglašene za "najseksepilnije na svetu" sada je bila samo još jedna mršavica koja preti da postane kost i koža.

Od trenutka kada su se fotografije našle na mrežama, mnogi su komentarisali negativno njen izgled, ali bilo je i obožavatelja koji su izrazili zabrinutost zbog njene pojave. Izrazita mršavost pripisivana je i stresu oko suđenja, s obzirom da joj preti i kazna zatvora.

Inače, Šakira se nedavno pojavila i na televiziji nakon nekoliko godina s obzirom da joj je u NBC-jevom šou programu "Dancing with myself" pripala uloga producenta, te su i ovu stavku njeni fanovi povezali sa novim izgledom, jer su obaveze očigledno učinile svoje.

Za divno čudo, komentari i pretpostavke da između nje i Pikea nešto ne štima, ovog puta su izostale, a poznato je da pevačica i njen partner imaju veoma skladan odnos.

Njihova ljubav i dalje je jaka kao i prvog dana, i nemaju nameru da je krunišu brakom.

"Već imamo sve što nam treba. Zajedno smo, volimo se i imamo decu. Brak ništa ne bi promenio. Ali, ako se ikada udam, on će biti osoba s kojom ću to učiniti", rekla je Šakira nedavno, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Šakira danas izgleda potpuno drugačije nego na početku karijere.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!