Definitivno je da je 94. dodela Oskara ostala u senci skandala koji se dogodio kada je Vil Smit udario kolegu Krisa Roka. Naime, komičar Kris Rok rekao je neumesnu šalu na račun Džejde Pinket Smit, supruge Vila Smita.

Ona se tek nakon 2 dana oglasila na Instagramu, a njenu poruku niko nije razumeo, kao ni njen odnos i otvoreni brak sa Vil Smitom.

Godinama unazad priča o braku Vila i Džejde, a glumica je nedavno priznala da je privlače i žene, baš kao i njenu ćerku Vilou. Takođe je otvoreno pričala i o svojoj preljubi i romansi sa drugom svog sina Džejdena

August Alsina, 29-godišnja R&B pevač iz Nju Orleansa, pojavio se u centru pažnje medija nakon što je priznao aferu sa Džejdom Piket Smit dok je bila udata za Vila Smita, iako su bili razdvojeni.

Džejda je prevarila Vila Smita sa Augustom Alsinom.
RA, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

August je više puta tvrdio da je Vil Smit dao blagoslov za njihovu romansu, a o tome su razgovarali na odmoru na Havajima na koje ga je povela porodica Smit.

„Sedeo sam tamo sa Vilom i razgovarali smo o prelasku njihovog braka u partnerstvo. Dao mi je blagoslov", rekao je August u intervjuu ispod.

Iako je Džejda u početku sve negirala, glumica je kasnije priznala da je imala aferu sa njim i veliki deo javnosti ju je optužio da je manipulativna i toksična.

Kako su mnogi navodili, govorili su da je u najtežim trenucima iskoristila Augusta, koji je usvojio svoje tri nećake, jer je njihova majka, njegova snajka, umrla od raka, dok je njegov brat Melvin ubijen 2010. godine.

Zbog ponašanja su Džejdu nazivali i žderačicom muževa i mnogi smatraju da ona diktira odnos u braku sa Vilom, što se i videlo na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija

Svojevremeno je Džejda javno rekla da joj je bilo teško da prevari osobu do koje joj je stalo aludirajući na Smita, a pokajala se jer je to uradila.

Potvrdila je 'aferu' koju su imali pre više od četiri godine, te razjasnila prirodu svoje tadašnje veze s Augustom Alsinom.

Tokom jedne od epizode Red Table Talk s Džejdom Piket Smit je ispričao svoju borbu sa zdravstvenim problemima, uključujući komplikacije na jetri koje su proizašle iz autoimune bolesti. Ove poteškoće dovele su ga do zavisnosti od droge, a kako je u više navrata navodio iz tog pakla su ga izvukli Smitovi.

Rekao je da mu jedan telefonski poziv od Džejde pomogao da doživi prosvetljenje.

Takođe, 2014., dok je nastupao na koncertu u Njujorku, Alsina je kolabirao usred nastupa i, prema TMZ-u, imao je napade uzrokovane iscrpljenošću i dehidracijom. U objavi na Instagramu, koja je sada izbrisana, pevač je kasnije navodno otkrio da je nakon toga stavljen u komu na tri dana, napisao je Billboard.

Sledeće godine, u intervjuu za Billboard, pevač je ispričao da ima degenerativnu bolest oka i da je oslepeo.

"Toliko puta uzimamo stvari, kao što je vid, zdravo za gotovo. Probudimo se i vidimo, probudimo se i hodamo. To je tako prirodno za nas", rekao je tokom jednog intervjua i dodao "Kada sam izgubio vid na 2-3 dana, život mi je bio pakao."

Džejda i August su bili u romansi.
NIJO / Backgrid UK / Profimedia 

U početku su mu Smitovi pomagali dok se borio s zavisnošću. Kada su se Džejda i Vil razdvojili, Alsinin odnos sa glumicom je postajao sve bliži.

"Osećala sam veliku bol u tom periodu, bila sam slomljena. U procesu te veze (sa Augustom) definitivno sam shvatila da ne možeš da nađeš sreću van sebe. Samo sam želela da se osetim dobro. Dugo se nisam tako osećala... I bila mi je velika radost što sam pomogla nekome da se zaceli" - zaključila je Džejda.