Kijanu Rivs nikada ranije nije bio u braku, a sada je izgleda spreman zaprosi svoju devojku sa kojom je više od četiri godine, umetnicu Aleksandru Grant (48), prenosi "Daily Mail".

Naime, Kijanu je snimljen u delu prodavnice gde se prodaje dijamansko prstenje, te su mnogi sigurni da je slavni glumac kupovao verenički prsten za svoju dugogodišnju devojku.

Podsetimo, Kijanu i Aleksandra prvi put su se pojavili na crvenom tepihu u novembru 2019. godine, a par se upoznao 2011. godine kada mu je Aleksandra pomogla sa vizualima za njegovu prvu knjigu.

kijanu rivs snimljen blizu prodavnice gde se prodaje prestenje
SPOT-stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ponovo su sarađivali 2015. godine, a glumcu se, prema navodima izvora, najviše dopalo to što je sa lakoćom prozrela u njegovu dušu. 2017. godine, kada Kijanu je za strane medije pričao o osnivanju porodice. 

„Prekasno je za to. Sve je gotovo. Imam 52 godine. Osim toga, ne želim više decu“, rekao je glumac.

Međutim, zahvaljujući Aleksandri Grant, njegovo mišljenje se promenilo. Iako se sa sigurnošću ne zna kada je par tačno počeo da se zabavlja, jedno je sigurno - Aleksandra se pokazala kao prava žena za Kijanu Rivsa.

Kijanu i Aleksandra su se upoznali na zabavi 2009. godine, ali dugo su imali poslovni odnos. Zvanično su postali par u novembru 2019. godine, pojavivši se zajedno na crvenom tepihu.

Kijanu i Aleksandra zajedno su 5 godina
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prisutni su bili iznenađeni kada su ga videli sa ženom poput Aleksandre, koja nije ispunila očekivanja javnosti da postane partnerka filmske zvezde. Očekivali da će njegova izabranica izgleda potpuno drugačije - u svim svetskim medijima je izgled njegove izabranice glavna tema, koja, kako kažu, izgleda bar 10 godina starije od njega. Dok su neki pratioci bili oduševljeni što je Kijanu ponovo srećan u ljubavi, drugi Aleksandri zameraju što ima sedu kosu i što izgleda starije od žena svojih godina.

I sama Aleksandra je bila svesna kakav je utisak ostavila na druge.

"Visoka sam 1,85 cm i imam sedu kosu. Da, volela bih da izgledam kao Kim Kardašijan i čak bih pristala na operaciju skraćivanja nogu za 30 cm", rekla je Aleksandra nkoja je znala i sama da je ostavila drugačiji utisak na javnost.

Sa 46 godina više nije izgledala tako mlado kako je svet očekivao da će ona biti. Pošto je osedela u 20. godini, Aleksandrin nekonvencionalan, ali istovremeno očaravajući izgled šokirao je svet.

Kijanu je prema pisanju stranih medija spreman za korak dalje sa svojom izabranicom
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Poslovna saradnja

Pre nego što su počeli da se zabavljaju, Kijanu Rivs i Aleksandra Grant stvorili su snažnu vezu izgrađenu oko zajedničkih strasti: umetnosti i književnosti. Njihova prva saradnja dogodila se 2011. kada su objavili "Odu sreći", slikovnicu za odrasle koja je kombinovala njene crteže sa Rivsovim tekstom.

Godine 2015. objavili su knjigu koju je glumac napisao - "Senke", koju su ilustrovale fotografije Kijanua koje je snimila Aleksandra.

Kijanu Rivs i Aleksandra Grant stvorili su snažnu vezu izgrađenu oko zajedničkih strasti: umetnosti i književnosti.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Njihova saradnja se pokazala toliko plodnom da su 2018. odlučili da postanu poslovni partneri i osnovali "Ks Artists' Books", koju je The New York Times opisao kao „proizvodnju malih štampanih publikacija sa agresivnim ezoterijskim naslovima koji nisu namenjeni širokom tiražu“. Kijanu i Aleksandra zajedno su donosili sve poslovne odluke, uključujući pronalaženje tema za objavljivanje.

Čim je između njih izbila romansa, pozitiva iz timskog rada u poslu manifestovala se u njihovom ličnom životu. 

„Ponekad se ne slažu oko malih stvari, ali se nikada ne svađaju. U društvu Kijanu i Aleksandre postajete mirni. Njihova energija je opuštajuća", rekao je izvor blizak glumici 2020. godine.

Što se tiče knjige kojom je sve počelo, u martu 2020. godine, u intervjuu za britanski "Vogue", Aleksandra je rekla:

"Oda sreći"" bila je moj lični poklon Kijanu. Ali naši prijatelji koji su tada bili u prostoriji počeli su da se kikoću i tražili da se to objavi. Tako smo ušli u izdavaštvo".

Podsetimo, život Kijanu Rivsa obeležila je strašna taregedija, kada je ostao bez svoje partnerke Dženifer Sajm koja je poginula 2001. godine u stravičnoj nesreći sa svega 28 godina. Dženifer i Kijanu su pre nesreće čekali devojčicu, Avu, ali dete je bilo mrtvorođeno.

Kijanu je imao kratku vezu sa Sandrom Bulok i Sofijom Kopolom, ali činjenica koju i sam ističe je da je Dženifer bila ljubav njegovog života. 

Kijanu je, inače, 1993. godine ostao i bez najboljeg prijatelja, Rivera Feniksa, koji je umro sa svega 23 godine na jednoj žurki. Tu je bila i vest o tome da njegova mlađa sestra Kim boluje od leukemije. Kijanu je, inače, ranih devedesetih godina potpuno preuzeo brigu o njoj.

"Ako ste bili brutalno lomljeni a opet skupili hrabrosti da budete nežni prema drugim živim bićima, onda ste zapravo frajer sa srcem anđela", posle svega ima da kaže skromni i hrabri glumac.

Kijanu je s partnerkom pokrenuo biznis
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!