El Mekfirson bila jedna od najuspešnijih manekenki, a danas puni 58 godina, a svojim izgledom i dalje privlači pažnju. Kada se pojavila na svetskim modnim pistama dobila je nadimak "The Body"(Telo), za koji se mnogi slažu da joj savršeno pristaje i danas.

Ova lepa Australijanka ni danas ništa ne prepušta slučaju kada je reč o njenom izgledu. 

Jedan od prvih supermodela postala je i prava biznismenka koja ima svoju liniju veša. El je, takođe, jedan on velikih pobornika svakodnevnog uzimanja gline sa vodom jer ona navodno vezuje za sebe toksine i teške metale i izbacuje ih iz organizma El je pored toga i pravi fitnes guru i veruje da je tajna zdravlja i dobrog izgleda u balansu između vežbanja, vizualizacije, meditacije i unošenja dovoljno vitamina i minerala.

Pored dominiranja na modnoj pisti, imala je priliku da se pojavi u nekoliko filmova, a svojevremeno je bila i najplaćeniji supermodel sveta, čak ispred Sindi Kraford.

Ljubavni život

Pored savršenog izgleda, mnogima je zanimljiv njen ljubavni život.  Pred kraj 70-ih bila je u vezi s legendarnim holivudskim zavodnikom Vorenom Bitijem, koji je stariji od nje 27 godina. Nakon toga obeležila je život američkog kantautora Bilija Džoela koji joj je posvetio hit pesmu "This Night i And So It Goes", a bila mu je inspiracija i za "Uptown Girl".

EL MEKFIRSON ZBOG SJAJNOG IZGLEDA DOBILA JE NADIMAK TELO
Shutterstock 

Svog prvog supruga, proslavljenog francuskog fotografa Žila Bensimona upoznala je na snimanju editorijala za francuski modni časopis "Elle" sredinom 80-ih.

U braku su proveli tri godine, a nakon kratke afere s kultnim rok muzičarem Ekselom Rouzom, glumcem Kevinom Kostnerom i trogodišnje veze s Timom Džedrisom, škotskim galeristom, vlasnikom čuvene galerije Hamiltons, dugo se zabavljala sa 59-godišnjim biznismenom iz Švajcarske i milionerom - Arpadom Busonom koji joj je definitivno promenio život.

S njim je dobila dva sina - Flina i Sija Busona, s kojima je proteklih godina pozirala na naslovnicama modnih magazina poput "Vogue" i "Elle".

Od njihovog razvoda 2005. bila je u vezi s muzičarima Sirom Polom Makartnijem i Brajanom Adamsom, kao i filmskim rediteljem Gajem Ričijem, da spomenemo samo najzvučnija imena, a 2013. venčala se s milijarderom Džefrijem Soferom.

Zajedno su bili četiri godine, a zadnji u nizu bio joj je nekada ugledni britanski lekar Endrju Vejkfild čije je ime diskreditovano zbog radikalnih antivakserskih stavova, a iz medicinskog registra izbrisano zbog umešanosti u prevaru s podacima iz naučne studije koja je lažno dokazivala da postoji veza između autizma i vakcine protiv boginja, zaušli i rubeole, koja tu bolest navodno negiraju.

El je bila jedna od najpopularnijih manekenki 90-ih godina
KHAPGGBM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Nedavo su svetski mediji pisali da je El u vezi sa Oliverom Sarkozijem (52). Par je navodno zajedno bio na koncertu Eltona Džona, a francuski bankar s američkom adresom mlađi je polubrat bivšeg francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija.

Par za sada nije potvrdo, ali ni negirao navode o njihovoj romasni, a da li je El pronašla sreću u ljubavi, pokazaće vreme.

Instagram Lepa manekenka nekad i sad


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!