El Mekfirson je nekada bila jedna od najuspešnijih manekenki, a danas u 58. godini i dalje privlači pažnju svojim izgledom.

Kada se pojavila na svetskim modnim pistama dobila je nadimak "The Body"(Telo), za koji se svi slažu da joj savršeno pristaje i danas.

Ona ni danas ništa ne prepušta slučaju kada je reč o njenom izgledu. Slavna manekenka na žurkama jednostavno ne pije alkohol. Ne zvuči zabavno? Izgleda da je tajna u toma da savršeno telo i zabava jednostavno ne idu ruku pod ruku.

Eli kaže da umesto alkohola uživa u mohitu sa svežom nanom, a da svaki dan počinje čašom tople vode, a ne mirisnim espresom.

El Mekfirson na plaŽi
KHAPGGBM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Dobro hidriran organizam je i zdraviji", izjavila je jednom prilikom.

El pije isključivo filtriranu vodu, veliki je obožavalac biljnih čajeva, čak i sama pravi domaći čaj od kurkume. Pre treninga obavezno uzima napitak koji sadrži 45 bioloških hranljivih materija, i to sve zbog jednog razloga da bi joj telo bilo dobro hidrirano.

Svoju naviku da u podne popije dupli espreso, zamenila je pored nane i velikim sokom od zelenog povrća i voća. Ishranu pretežno bazira na biljnoj bazi, jer tvrdi da se tako oseća mnogo bolje, ispunjenije energijom, a koža i kosa su joj dobile novi sjaj.

El Mekfirson izgleda sjajno u 6. deceniji
Instagram 

Dan započinje i čia semenkama, zobenom kašom ili jajem na tostu, uz kafu i bademe, a za ručak obično jede ribu i različito povrće. Riba je na meniju i uveče uz salatu, a od slatkog voli tamnu čokoladu.

Ona je otkrila još 4 tajne kojima duguje i danas sjajan izgled.

1.San

Nekada je spavala tri do pet sati, dok sada spava solidnih sedam. Noću pije čaj za smirenje i poslednjih 30 minuta pred spavanje ne uzima nikakve elektronske sprave u ruke.

2.Spa beg

Na svom ranču u Malibuu ona pešači i po 20 kilometara dnevno, jede vegansku hranu i druži se sa divnim ljudima.

3.Nega kože

Uopšte ne nanosi mnogo šminke na lic, osim u situacijama kada je ispred kamere. Koristi kreme sledećih proizvođača: „Natura Bissé”, „Dr. Brandt” i „Dr Jean-Louis Sebagh”.

4.Treninzi

Svakog dana odvoji sat vremena za neku vrstu fizičke aktivnosti. Njena trenutna opsesija je boks, ali rado skija na vodi, pešači i pliva.

El danas uživa u starenju jer smatra da je srećna što pored sebe ima dva odrasla sina, a više njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Twitter / Planet / Profimedia, Shutterstock Kako se neguje manekenka koja ima nadimak Telo