Glumac Metju Broderik proslavio je juče 60. rođendan. Slavni glumac već 25 godina je u braku s koleginicom Sarom Džesikom Parker (56), a Metrju iza sebe ima burnu prošlost.

Sara i Metju upoznali su se 1992. a venčali u maju 1997. godine, a ovaj par danas se smatra jednim od najskladnijih u Holivudu.

"Jasno se sećam tog dana kada smo prvi put otišli na sastanak. Malo ko je uspeo da mi se tako ureže u pamćenje. Bila je jedinstvena, prelepa i zanosna", prisetio se Metju.

Metju Broderik proslavio je 60. rođendan
Shutterstock 

Ipak, svojevremeno je Broderik prevario svoju Saru i sve je to procurilo u javnost. Utvrđeno je da je zavisnik od seksa i to mu je bio izgovor za preljubu. Uprkos svemu, Sara mu nije okrenula leđa već mu je pomogla da ozdravi. 

Pet godina od venčanja dobili su sina Džejmsa Vilkija. Uz pomoć surogat majke 2009. godine dobili su bliznakinje Loretu i Tabitu.

Od 2009. godine porodica Parker-Broderik živi u Njujorku, a dosta vremena provode na seoskom imanju u Irskoj gde je Metju letovao kao dete. 

Sara i Metju u braku su 24 godine
Shutterstock 

Kako su oboje utvrdili, tajna njihovog i više nego uspešnog braka je i u tome što su svoj privatni život oduvek držali dalje od javnosti, ali i u tome što su pre svega prijatelji.

"Za dobar odnos potrebno je mnogo ulaganja, a ja se trudim da svakim danom budem sve bolja u tome. Mislim da je on sjajan, ali sam sigurna da mu ponekad idem na živce i to je normalno i on ume da bude nepodnošljiv ponekad. Te trzavice su normalne u braku. Da je sve savršeno bilo bi po malo dosadno", izjavila je Sara jednom prilikom.

Sara i Metju važe za jedan od najskladnijih parova u Holivudu
Shutterstock 

Ipak, kada se spomene ime slavnog glumca monig se sete nemilog događaja iz 1987. godine. Naime, Metju je te godine tokom odmora u Irskoj, iznenada prešao u suprotnu traku na putu i izazvao sudar u kojem su nastradale putnice iz drugog vozila - Margaret Doerti i njena ćerka En Galager.

Broderik je, nesreću u kojoj je slomio nogu, izazvao iznajmljenim automobilom, a niko nije očekivao da će njegova kazna biti bizarna.

Glumac je tvrdio da pati od delimične amnezije i da se ne seća sudara, a potom je priznao krivicu. Umesto pet godina zatvora, optužen je samo za neopreznu vožnju i kažnjen je sa sramnih 175 dolara.

"Jedino čega se sećam da sam se probudio u bolnici i da sam imao čudan osećaj u nozi",  rekao je glumac policiji.

Metju Broderik je 1987. godine u automobilskoj nesreći usmrtio dve žene
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!