Te 20149. godine, ceo svet je sa knedlom u grlu pratio bekstvo lepe Rahaf Mohamed iz Saudijske Arabije.

Nesrećna devojka živela je u uslovima kakve nemaju ni najgori osuđenici i ubice, a za sve što nije bilo "po veri" najstrašnije je bila zlostavljana.

Kako je kasnije napisala i u svojoj knjizi "Rebel: My Escape from Saudi Arabia to Freedom", bekstvo je bio njen najbolji potez u životu. jer se rešila emocionalnog, verbalnog i fizičkog zlostavljanja koje je trajalo godinama.

U knjizi je opisala kako su njena braća "kontrolisala svaki njen pokret".

- Kada mi je bilo devet godina rekli su mi da nikada ne smem širiti noge i da uvek moram da sedim uspravno s prekrštenim nogama - napisala je.

Rahaf Mohamed detalje zlostavljanja opisala je u svojoj knjizi.
pritnscreen/twitter 

Branjeno joj je da sedi napolju, a čak nije smela ni da otvori prozor ili ulazna vrata svoje spavaće sobe.

- Devojački glas se nije smeo čuti. Rečeno mi je da nikada ne smed da izlazim u javnost, a ako moram da radim, mogu jedino da postanem učiteljica u školi za devojčice.

Kako je 21-godišnja Rahaf kasnije objasnila, sve vreme su je držali pod kontrolom majka i braća, a kršenje pravila bilo bi žestoko kažnjavano.

Rahaf Mohamed kaže da joj je bilo branjeno sve, kao i da je strogo kontrolisano šta će da kaže, obuče, uradi...
pritnscreen/youtube 

Njena majka joj je pretila da će je živu spaliti, a jednom prilikom upalila je šibcu i primakla je blizu njenog tela uz reči:

- Tvoje će telo izgoreti, čak i u zagrobnom životu, ako uprljaš svoju čast ili čast svoje porodice.

Podsetimo, Rahaf je u središte svetskog interesovanja dospela kada je pobegla na Tajland nakon pretnji porodice da će je ubiti. Tamo se šest dana zabarikadirala u svojoj hotelskoj sobi i tražila da se sastane sa zvaničnicima UN zaduženim za izbeglice jer ne sme da se vrati kući.

Rahaf Mohamed kaže da joj je čak pretila i rođena majka.
Martin Tijana/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

- Rođak mi preti da će me zaklati- napisala je na svom Tviter nalogu i podigla uzbunu.

- Zaustavili su me saudijski i kuvajtski službenici na aerodromu u Bangkoku, gde su mi prisilno oduzeli pasoš i druga dokumenta - kazala je tada očajna devojka za AFP dodajući da ju je staratelj, jer žene u Saudijskoj Arabiji ne smeju da putuju bez muškog staratelja, prijavio zbog putovanja bez dozvole.

Rahaf Mohamed zabradikirala se u sobi i nije želela da izađe do ne razgovara sa predstavnikom UN.
pritnscreen/youtube 

Svoj beg je isplanirala tako što je koristila savee devojaka koje je upoznala na internetu, te je počela da štedi novac na bankovnom računu prijateljice, a u jesen 2018. godine, dok je još bila u svojoj zemlji, upisala se na Univerzitet "Ha'il" gde je imala više slobode da skine nikab, pa čak i da sama hoda ulicom.

Rahaf Mohamed azil je ponudila Kanada.
Chris Young / PA Images / Profimedia 

Međutim, kada je jednog dana unajmila vozača da je odveze do grada, on ju je umesto toga odveo u planine i silovao. To je bila kap koja je prelila čašu i učvrstila njenu želju da što pre ode iz Saudijske Arabije. Kada je sa porodicom otišla u posetu rođacima u Kuvajtu, pobegla je i kupila karte za letove od Kuvajta do Tajlanda i od Tajlanda do Australije uz pomoć prijatelja.

Rahaf Mohamed je otkrila i da ju je vozač silovao.
pritntscreen/instagram 

Nakon haosa, tajlandska imigraciona policija je saopštila da neće deportovati Rahaf Muhamed Alkunan zbog zabrinutosti za njenu bezbednost. Devojka je na Tviteru pokrenula kampanju kako bi pronašla azil, a to joj je pružila Kanada. Rahaf je sletela u Toronto 11. januara prošle godine i otada u ovoj zemlji vodi novi život.

Tada je i podelila dve fotografije - jednu na kojoj nosi nikab i drugu koja je slikana na plaži, gde su joj lice i ramena goli.

- Najbolja promena u mom životu - od toga da me teraju da nosim crne čaršafe i da me kontrolišu muškarci do toga da sam postala slobodna žena.

Zbog ovog poteza našla se na udaru kritika, a mnogi su pisali da "golotinja za nju predstavlja slobodu".

Otkako je započela svoj novi život u Kanadi, Rahaf se odrekla svog prezimena Al-Kunun i otvorila svoj profil na platformi za odrasle "OnlyFans" pre nekoliko meseci.

Rahaf Mohamed otvorila je OnlyFans profil.
pritnscreen/instagram 

- Neće biti eksplicitnog sadržaja na mojoj stranici, ako vam se ne sviđa onda se ne pretplatite! Ova stranica je samo za moje prave fanove i možete pitati šta god želite ili razgovarati u mom DM-u, sve dok nije eksplicitno! Hvala ljudima koji su mi rekli da me vide kao osobu i poštuju moje odluke i nastavljaju da me podržavaju - napisala je ona i postavila link profila na svom Instagramu.

Svakodnevno objavljuje videe na društvenim mrežama na kojima uživa u stvarima koje su joj bile zabranjene u nekadašnjoj domovini i deli izazovne fotografije sebe dok uživa u novom životu u Kanadi, ističući svoju ogromnu tetovažu preko cele ruke.

Rahaf Mohamed danas uživa u svom životu u Kanadi.
pritnscreen/instagram 

Kako kaže, njen je jedini cilj da pomogne drugim ženama širom sveta da iskuse slobodu koju ona upravo oseća.

- Danas i u godinama koje dolaze, radiću na podršci i slobodi žena širom sveta. Ista sloboda koju sam doživela prvog dana kada sam stigla u Kanadu - rekla je. Dodala je da joj je na prvom mestu učenje engleskog jezika.

- Želim da budem samostalna, da putujem i sama odlučujem o obrazovanju, karijeri i za koga ću se udati - poručila je, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Pogledajte kako danas izgleda Rahaf Mohamed nakon tri godine slobode.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!