Robert Patinson (35) tumači ulogu Betmana u novom filmu "The Batman", a sada je otkrio i štaje sve morao da prođe kako bi se za ulogu dobro pripremio.

- Imao sam tri meseca pre početka snimanja, morao sam da vežbam pre i nakon posla svaki dan. Zbog scena bez majice morao sam da smanjim unos vode, a pred samo snimanje brojao sam sebi gutljaje - rekao je za New York Post.

Robert Patinson je zbog uloge u Betmenu morao da drži dijetu
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

- Sram je moja najveća motivacija, to je sigurno - našalio se glumac kojeg je šira publika upoznala ulogom vampira Edvarda iz "Sumrak sage".

Robert je otkrio i da se u Betmanovom odelu osećao moćno, kao i da su ga ljudi gledali na drugačiji način.

Kako kaže, brojali su gutljaje vode
Youtube 

- Kad sam čitao scenario, razmišljao sam kako ću glumiti tako odvažnog lika. Nisam se mogao uživeti u to kad sam sedeo kući u običnoj majici. Celi svet se promenio kad sam obukao odelo - ispričao je Patinson.

Vežbanje Robertu nije bio prvi ekstrem kroz koji je prolazio zbog uloge. U 2016. nije jeo gotovo ništa kako bi smršao dovoljno za ulogu u filmu "Izgubljeni grad Z", a 2017. kosa je počela da mu opada od količine farbe za film "Paklena noć".

2017 Robertu je zbog uloge u jednom filmu opadala kosa
Shutterstock 

Pored Roberta, u novom "Betmenu" jednu od glavnih uloga tumači Zoe Kravic, a zbog čega su slike s premijere privukle pažnju sveta, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Tolga AKMEN / AFP / Profimedia, Lia Toby / MirrorPix / Profimedia Robert Patinson tumači lik Betman, dok se ZoeKravic našla u ulozi žene mačke

Glumci zbog uloga često prolaze korz razne transformacije, a Robertov kolega koji je pre njega tumačio ulogu Betmena, Kristijan Bejl je zbog ove role morao da se ugoji 30 kilograma.

Bejl je u pola godine "nabacio" je 30 kilograma visokoproteinskom dijetom i napornim vežbanjem. I tu su morali da ga zaustave - režiser mu je rekao da je preterao s nabijanjem mišićne mase i da skine barem desetak kilograma pre početka snimanja.

Kristijan Bejl je zbog uloge mora da se ugoji 30 kilograma
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!