Nakon trilogije koju je režirao Kristofer Nolan, sa maestralnim Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, mnogi poklonici čoveka-slepog miša bili su uvereni da o Mračnom vitezu više nema šta da se kaže. S posebnim podozrenjem gledali su na odabir nekadašnje tinejdžerske zvezde "Sumrak sage", Roberta Patinsona za naslovnu ulogu u nastavku serijala. Međutim, trejler koji se ovih dana pojavio razbio je svo postojeće podozrenje: Patinsonov Betmen biće, izgleda, mračniji i dramatičniji od svih prethodnika.

Kao glumac koji više govori ćutanjem nego replikama, Patinson je u ovom kratkom tizeru pokazao da je, praktično, savršen izbor za heroja koji se, osim sa kriminalcima, bori i sa brojnim unutrašnjim demonima.

Uz njega tu je i Kolin Farel, kog na prvo gledanje trejlera verovatno nećete ni prepoznati. Ali, s obzirom na to da je serijal o Betmenu praktično uveo pravilo da dobar film počiva na dobro odigranom negativcu (setimo se Džokera u interpretaciji Hita Ledžera), Farel svakako može da bude ponosan.

Posebno iznenađenje za mnoge predstavlja to što je kao saundtrek za trejler upotrebljen nekadašnji hit "Nirvane", "Something in the way", i to u remiksu koji je, ukoliko je to moguće, još sumorniji od originalne izvedbe ovog grandž benda.