Zaista ništa nije moglo da ga zaustavi. Uostalom, nije mu zameriti, ko normalan ne bi dao sve što ima da se nađe u ulozi Betmena?

Dok je sa novinarima Ajriš Tajmsa razgovarao o svom aktuelnom ostvarenju "Tenet", popularni glumac Robert Patinson je otkrio kako mu je ogroman problem predstavljalo to što su se snimajući dani preklopili sa terminom audicije za novi film o Betmenu. Pošto je to bila prilika koju nije želeo da propusti, morao je nešto da preduzme.

"Kristofer Nolan (koji je režirao "Tenet") je generalno sav tajanstven, pa sam osetio potrebu da i ja budem tajanstven o Betmenu. Umesto da mu kažem da idem na probno snimanje, rekao sam da moram da rešim neke neodložne porodične stvari."

Međutim, Kristofer Nolan, koji je i sam režirao verovatno najbolju filmsku trilogiju o Betmenu, "Mračni vitez", samo ga je pogledao i rekao: "Ideš na audiciju za Betmena, jel' tako?"

Ovo je prva fotografija Patinsona kao Betmena, a iako je snimanje pauzirano, premijera je i dalje predviđena za 1. oktobar
Profimedia Ovo je prva fotografija Patinsona kao Betmena, a iako je snimanje pauzirano, premijera je i dalje predviđena za 1. oktobar

Umesto da se naljuti na glumca što je probao da ga laže, ipak, Nolan se potrudio da Patinsona u preostalim snimajućim danima dobro pripremi za narednu ulogu: "Kad me na platnu vidite kako trčim, trčim zajedno sa Džonom Dejvidom, nekadašnjom zvezdom američkog fudbala, što je krajnje nepravedno. Moje dosadašnje treniranje svodilo se na obične šetnje, a Džon Dejvid može da trči ceo dan. I na kraju, evo, završilo se tako što sam neverovatno fit. Mada, bilo je dana kad posle snimanja nisam mogao da hodam."

Iako je snimanje novog Betmena pauzirano, datum premijere nije pomeren, pa bi trebalo da ga vidimo 1. oktobra, dok je "Tenet" zakazan za 1. Septembar.