Dve godine su prošle od tragične pogibije jednog od najvećih legendi košarke - Kobija Brajanta i njegove 14-godišnje ćerke Đijane, kada se srušio helihopter koji je prevozio njih i još sedam osoba.

U trenutku tragedije, osim Kobija, Đijane i pilota, u letilici su bili i bejzbolski trener Džon Eltobeli sa suprugom Keri i ćerkom Elisom, košarkaška trenerkinja Kristina Mauser i mlada košarkašica Pejton čester s majkom Sarom.

Povrede su navodno bile toliko užasne, da ih američki mediji, iz poštovanja prema žrtvama, nisu želeli da objave. Iza sebe Kobi i Đijana, ostavili su neutešnu suprugu i majku, Vanesu Brajant i tri ćerke.

Oproštaj od košarkaške legende i njegove talentovane ćerke održan je 24. februara 2020. godine u Staples Centru u Los Anđelesu, a taj datum imao je jaku simboliku jer su Kobi i Đijana nosili brojeve 24 i 2. Ipak, njihova sahrana održana je ranije i bila je privatna, odnosno, prisustvovali su samo najbliži članovi porodice i prijatelja.

Sahrana Kobija Brajanta održana je ranije i bila je privatna.
Shutterstock 

Sahranjeni su 7. februara na groblju "Pacific View Memorial Park" koje se nalazi u kvartu "Corona del Mar" u Njuport Biču u Kaliforniji, ali tačno mesto na kom su sahranjeni gotovo da ne zna niko, što je izazvalo brojna nagađanja.

Kobi Brajant i njegova ćerka sahranjeni su na groblju "Pacific View Memorial Park" u za sada još uvek nenaznačenom grobu.
Instagram 

Otac i ćerka sahranjeni su jedno pored drugog, ali njihovi grobovi nisu označeni na iznenađenje brojnih znatiželjnika i fanova, a nije isključeno da će tako ostati sigurno još nekoliko godina kako bi porodica osigurala privatnost i tugovala u miru.

Na mestu nesreće gde je poginuo Kobi Brajant i dan-danas dolaze fanovi.
Mel Melcon/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Inače, na istom groblju sahranjen je i Džon Vejn, a njegov grob nije bio označen čitavih 20 godina. Njegov sin je kasnije izjavio da nisu želeli da privlače pažnju kako drugi grobovi ne bi bili izgaženi od brojnih posetilaca, iako im je danas drago što fanovi žele da odu na njegov grob.

Bizaran incident

Malo nakon sahrane, britanski "Daily Mail" objavio je fotografije grobnice za koju su tvrdili da pripada Kobiju i Đijani. Naveli su da je reč o svežem grobu, bez oznake i da je na njemu posađeno žuto i ljubičasto cveće, što je kombinacija boja LA Lejkersa za koje je igrao Kobi.

Na navodnom grobu Kobija Brajanta dogodio se jeziv incident.
Barry King / Alamy / Alamy / Profimedia 

Nakon saopštenja, ljudi su masovno počeli da posećuju ovu grobnicu kako bi odali počast Kobiju, ali se dogodio ozbiljan incident - jedan čovek je uhapšen zbog pokušaja da iskopa grob. Kasnije je potvrđeno da nije reč o grobu Brajantovih, ali osoblje groblja nije otkrilo nikakve detalje.

Jedino što se do sada zna o grobovima Kobija i Đijane Brajant je da se nalaze na samom vrhu brda, sa pogledom na okean i Njuport Bič gde živi njihova porodica - Vanesa Brajant i tri ćerke.

Kobi Brajant sahranjen je sa ćerkom u neobeleženim grobovima za sada.
Burt Harris / Zuma Press / Profimedia 

Podsetimo, Vanesa i Kobi venčali su se 2001. godine, a prvu ćerku, Nataliju dobili su 2003. Dve godine kasnije Vanesa je imala pobačaj, da bi potom na svet došla Đijana Marija-Onore 2006. godine. Međutim, u njihovom braku pojavili su se problemi, te su se umalo i razveli, da bi na kraju ipak ostali zajedno i radili na vezi, a potom dobili i treću ćerku Bjanku 2016 i četvrtu Kapri 2019. godine.

Vanesa i Kobi venčali su se 2001. godine, a tokom braka dobili su četiri ćerke.
JPI Studios/Avalon.red / Avalon / Profimedia 

Vanesa je tokom svedočenja na sudu otkrila da je za smet supruga i ćerke saznala preko društvenih mreža. Rekla je da joj je asistentkinja javila da se nesreća dogodila, ali da je petoro njih preživelo i da su među njima Kobi i Đijana, ali je strašnu istinu saznala kada su Kobijevi obožavatelji počeli da joj izjavljuju saučešće.

Vanesa Brajant za smrt supruga saznala je preko društvenih mreža.
Youtube 

"Imala sam mobilni telefon u rukama jer sam, naravno, pokušala da pozovem svog supruga, i odjednom su počele da mi stižu informacije na kojima je pisalo 'RIP Kobi'“, rekla je ona na sudu, a prenosi Bi-Bi-Si.

Vanesa Brajant kaže da njen život bez supruga i ćerke nikad više neće biti isti.
Print Screen / Instagram 

"Moj život bez muža i ćerke nikada više neće biti isti", dodala je.

Vanesa Brajant je rekla da je zamolila šerifa Aleksa Viljanuevu da se postara da niko ne može da fotografiše mesto nesreće, a kasnije je optužila neke radnike prve pomoći da su delili veoma eksplicitne fotografije sa mesta nesreće, uključujući i one na kojima se vide Kobi i Vanesa.

"Ne mislim da je fer da moram da se ovako borim da bi bili odgovorni za svoje postupke. Niko ne treba da prolazi kroz ovakav bol i strah za svoje najmilije. Bilo je pogrešno objaviti ove fotografije", rekla je Vanesa. Takođe je otkrila da je zadržala odeću u kojoj su njeni muž i ćerka bili kada su umrli.

"Ako po njihovoj odeći možete da vidite u kakvom su stanju bila njihova tela, ne mogu da zamislim kako je neko mogao da bude tako bezobziran prema njima i našim prijateljima i najmilijima i da objavljuje te fotografije kao da su životinje na putu", zaključila je tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!