Vanesa Brajant, udovica legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, tužila je svoju majku Sofiju Lajin zbog pokušaja iznude 5.000.000 američkih dolara.

Sofija tvrdi da je godinama bez novčane nadoknade radila kao lična asistentkinja i dadilja kod svoje ćerke i zeta. Ona dodaje i da joj je Kobi pre smrti obećao da će uvek voditi računa o njoj, zbog čega traži pomenutu sumu novca.

“Nažalost, obećanja Kobija Brajanta nisu ispunjena jer je preminuo, a Vanesa Brajant čini sve što je moguće da poništi ono što je Kobi obećao Lajinovoj”, navodi se u sudskim spisima,

Vanesa Brajant ističe da ni u čemu od navedenog nema istine i da njena majka samo pokušava da iznudi novac.

“Podržavala sam svoju majku skoro 20 godina i ona nikad nije bila Kobijev ili moj lični asistent, niti je bila dadilja. Uvek sam bila domaćica koja nije radila i moj muž i ja smo bili 100 odsto posvećeni našim ćerkama”, napomenula je Vanesa.

Ona je dodala da je svoj porodični život organizovala tako da njena majka uvek živi u blizini.

“Kobi i ja smo smatrali da je za nju najbolje da ne živi u našoj kući. Ona sada hoće da mi unazad naplati 96 dolara na sat za navodni rad od 12 sati dnevno punih 18 godina jer je viđala svoje unuke. Njeni navodi su lažni”, istakla je Vanesa.