Pre dve godine svetom je odjeknula vest da je u padu helikoptera u Kaliforniji poginuo slavni košarkaš Kobi Brajant.

Uz njega je u letilici život izgubilo još osmoro ljudi, uključujući i njegovu 13-godišnju ćerku Đijanu. Otac i ćerka putovali su na utakmicu Đijanine košarkaške ekipe kojoj je Kobi bio trener, a pilot je zbog guste magle izgubio nadzor nad helikopterom i zabio se u planinu.

U trenutku tragedije, osim Kobija, Đijane i pilota, u letilici su bili i bejzbolski trener Džon Eltobeli sa suprugom Keri i ćerkom Elisom, košarkaška trenerkinja Kristina Mauser i mlada košarkašica Pejton čester s majkom Sarom.

Povrede su navodno bile toliko užasne, da ih američki mediji, iz poštovanja prema žrtvama, nisu želeli da objave. Iza sebe Kobi i Đijana, ostavili su neutešnu suprugu i majku, Vanesu Brajant i tri ćerke.

Mnogo pažnje izazvao je intervju bivšeg košarkaša Trejsija Mekgredija koji je gostujući kod Rejčl Nikolas na ESPN-u prisetio se Kobija i otkrio kako mu je on često govorio da želi da umre mlad.

Kobi Brajant poginuo je 26. januara 2020. godine
Shutterstock 

"Stalno je to govorio, 'želim umreti mlad'. Mislio sam da je lud. Govorio bi: 'Želim da umrem mlad i tako postati besmrtan. Želim da mi karijera bude bolja od Džordanove i želim umreti mlad.' Mislio sam da je lud jer to govori. Očito, to je govorio pre nego što je dobio decu. Siguran sam da nakon dece više nije tako razmišljao", rekao je tada Trejsi.

Osim sjajne košarkaška karijere tokom koje je osvojio pet naslova NBA prvaka, Kobija su kroz život pratili i skandali. U leto 2003. uhapšen je nakon što ga je 19-godišnja radnica hotela u Koloradu optužila da ju je silovao. Brajant je priznao da su imali odnos, ali je poricao silovanje.

Vensa i Kobi godinama su bili zajedno, i preprodili su sve i svašta
screenshoot/instagram 

Optužba je njegovom naškodila imidžu u javnosti te je izgubio ugovore sa sponzorima. U septembru 2004. optužba je odbačena nakon što je devojka odbila da svedoči na suđenju. Nakon toga košarkaš se javno izvinio,a devojka je kasnije podnela i privatnu tužbu koja je rešena sporazumno.

Nakon njegove smrti, skandal je u fokus javnosti ponovo vratila glumica Evan Rejčl Vud proširivši priču da je bio silovatelj. Njegova supruga, Vanesa odgovorila joj je putem Instagram storija.

Vanesa i Kobi su imali 4 ćerke, a Điajana je tog nesrećnog 26. januara poginula sa svojim ocem
Instagram 

"Tvoja netačna, bezobrazna, bezosećajna i klevetnička objava u kojoj si mog Kobija nazvala silovateljem, i to brzo nakon što je preminuo, je užasavajuća. Upravo zbog takvog ponašanja, nevini Afroamerikanci često moraju u zatvor za dela koja nisu počinila. Ovakve optužbe ne znače da je neko kriv", odgovorila joj je ljutito Vanesa.

Prva ćerka Natalia rodila se 2003. godine, druga Đijana 2006, treća ćerka Blanka na svet je stigla 2016. a 2019 rodila se Kapri
JPI Studios/Avalon.red / Avalon / Profimedia 

Kobi i Vanesa venčali su se 2001. godine. Prva ćerka Natalia, rodila se 2003., a dve godine kasnije Vanesa je imala pobačaj. Drugu ćerku, Đijanu Mariju Onor, rodila je 2006., a Vanesa je 2011. podnela zahtev za razvod. Međutim, supružnici su odgodili zahteve za razvod, a dve godine kasnije istakli su da su odlučili da ostanu zajedno i porade na svom odnosu, a 2016. na svet je stigla i treća ćerka -  Bianka, a 2019. četvrta Kapri.

Uz optužbe za silovanje, kružile su i priče o preljubničkom ponašanju u njihovoj vezi. Vanesa je tokom jednog životnog perioda znala da joj Kobi nije veran. Voleo je žene, ali su žene volele i njega. Nikada nije poricao svoje grehe, a kada njegova supruga to više nije mogla da trpti, objavili su da se razvode.

Par je nekoliko puta želeo da se razvede a kružile su priče da su bili neverni jedno drugom
Youtube 

Iako je i javnosti bilo poznato kako joj košarkaš nije bio veran, američki mediji tvrde da ni Vanesa nije bila verna suprugu. Štaviše, tvrde da ga je varala s jednim saigračem. Nikad se nije saznalo o kome je tačno riječ, a sama Vanesa te natpise nikad nije komentarisala.

"Tri meseca se viđala s bivšim Kobijevim sigračem, a njemu je lagala da ide s prijateljicama na večeru. On to nikada nije saznao, što je i bolje jer bi mu srce pukulo na sto komadića", rekao je tada neimenovani izvor, navodno blizak oporodici Brajantt.

Vanesa ne krije koliko joj je teško bez supruga i ćerke
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!