Nakon što su javnosti prikazane fotografije tragično nastradalih Kobija Brajanta i njegove trinaestogodišnje ćerke Đijane, udovica Vanesa Brajant pretrpela je emotivnu i psihičku bol. Upravo zbog toga, okrug Los Anđelesa želi da Vanesu pošalje na psihijatrijske preglede pre nego što se slučaj "otvori" na suđenju.

Prema sudskim zapisima, u tužbi podnetoj u petak, okrug Los Anđelesa želi da utvrdi da li je stres supruge Kobija Brajanta uzrokovan fotografijama nesreće.

Građanska tužba Vanese Brajant protiv okruga Los Anđeles tvrdi da su fotografije nesreće u januaru 2020. podelile okružna vatrogasna služba i zaposleni šerifovog odeljenja u okruženjima nebitnim za istragu. Ipak, odbrana okruga glasi:

"Teške emocionalne i psihičke povrede nisu uzrokovane nikakvim ponašanjem optuženih, već tragičnom nesrećom helikoptera i smrću najmilijih", kaže se u sudskom saopštenju.

Advokati Vanese Brajant i drugih tužilaca osporavali su ispitivanje, ističući da "naknada štete zbog emocionalnog stresa ne dovodi u pitanje mentalno stanje stranke". Osim toga, advokatski tim je dodao:

- Za porotu nije potreban stručnjak i svakako nije potrebno prisilno psihijatrijsko ispitivanje kako bi se procenila priroda i stepen emocionalnog stresa uzrokovanog nedoličnim ponašanjem optuženih.

vanesa brajant
Print Screen / Instagram 

Prema sudskoj tužbi podnetoj u petak, ročište po tom pitanju zakazano je za 5. novembar, a početak suđenja zakazan je za februar 2022. godine.