Devedesetih godina prošlog veka modnom scenom vladala je čuvena petorjka - Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindu Evanđelistu, Kristi Tarlington i Tatjana Patic. Gotovo sve su ostale u medijima, manje više su i dan danas aktivne, ali mnogi se pitaju šta se desilo i sa petim modelom i gde je nestala Nemica Tatjana Patic (56)?

Ovu plavušu često su nazivali i "najmisterioznijim supermodelom", jer se davno povukla iz medija i rešila da okrene leđa manekenstvu. Tatjana je nakon što je postala majka rešila da se povuče i posveti mirnom, porodičnom životu.

Do te mere prezrela je svoju blistavu prošlost da je odbila da se pojavi u dokumentarcu koji se snima o slavi i uspehu originalnih supermodela. Ostale četiri dame prihvatile su učešće u dokumentarnom filmu. Retko se može videti i na javnim dešavanjima.

Tatjana je rođena u Nemačkoj, a odrasla je u Švedskoj. Manekenstvom je počela da se bavi sa 17 godina, a ubrzo nakon toga preselila se u Njujork. Njena vitka, visoka figura i lepo lice očarali su modni svet, a postala je poznata po tome što može da izgleda drugačije "pod svakim svetlom" i na svakom snimanju.

Da je 90-ih godina bila prava senzacija, najbolje svedoči činjenica da je krasila preko 200 naslovnih strana različitih prestižnih magazina, a najupečatljivija je iz britanskog Voga iz januara 1990. godine gde je fotografiju radio Piter Lindberg.

Do tada se u više navrata pojavljivala na naslovnicama prestižnih časopisa, a imala je priliku da sarađuje sa mnogim poznati brendovima kao što su Versace, Chanel, Valentino, Karl Lagerfeld, Helmut Lango, Donna Karan, Jean Paul Gaultiero, Vivienne Westwood, a godinama je bila zaštitno lice kuće Jil Sander.

Kao jedna od "velike petorke" pojavila se i u kultnom sportu "Freedom" Džordža Majkla, zajedno sa ostale četiri lepotice.

Tatjana je početkom 90-ih prebacila fokus na glumu, ali to nije dugo potrajalo, nakon čega je ozbiljno počela da se bavi ekološkim aktivzmom, što joj i danas drži pažnju. Naime, ona je u Malibuu kupila farmu davne 1989, a i danas živi tamo okružena životinjama i bavi se ekološkom proizvodnjom hrane.

Tatjana Pac i danas zrači neverovatnom lepotom
NICETRES / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Posvećena je odgajanju sina Džonasa koji nosi njeno prezime, a o njenom ljubavnom životu ne zna se ništa osim da je od 2003. do 2009. bila u braku sa Džejsonom Džonsonom.

"Nisam želela da dam sina dadilji. To sam izabrala. Svi imamo različite prioritete i to je bio moj. Nisam želela da budem u avionu svaki dan", rekla je bivša manekenka nekoliko godina.

Tatjana je tokom poslednjih nekoliko godina uradila nekoliko modnih projekata i reklama, ali je iste birala vrlo pažljivo i jedva se mogu nabrojati na prste obe ruke.

"Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši delovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definisalo", rekla je ona svojevremeno. Posvećena je porodici, obožava životinje, a kako danas izgleda ova slavna lepotica, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram pogledjate kako danas izgleda slavna manekenka