Pre devet meseci, glumica, poznata po ulogama u seriji Peaky Blinders i filmovima o Hariju Poteru, je izgubila bitku s kancerom, a Demijan je izgubio ženu koju je voleo 14 godina.

U čast svoje preminule supruge, Demijan Luis organizovao je veče poezije, koju su čitali njihovi prijatelji pred 900 zvanica u Narodnom pozorištu Londona.

„Ovo veče je posvećeno njoj i savršeno je, jer je Helen volela Narodno pozorište. Jedna osoba čija grmljavina apsolutno nikada ne može biti ukradena je Helen Mekrori“, rekao je Demijan na okupljanju koje je propraćeno velikim aplauzom.

Helen Mekrori i Demijan Luis bili su u braku 14 godina.
Peter Brooker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pored Luisa, koji se pojavio na bini, glumcu su se pridružili i najbliži saradnici, kao i prijatelji njegove pokojne glumice.

Pokojna glumica Helen Mekrori tražila je od prijatelja da joj se zakunu da neće govoriti o njenoj teškoj bolesti javno. Bila je spremna na sve samo da ne prestane da radi. Tek pošto se pročulo da je izgubila bitku – pročulo se i kakvu - rak dojke, pošto su je svi ispoštovali, jer je nastojala da sačuva svoju privatnost po svaku cenu.

Preminula je, prema rečima njenog supruga Demijana Luisa, kod kuće i okružena najmilijima.

Dva dana nakon njene smrti, Luis je napisao počast njenoj „neustrašivosti, duhovitosti, radoznalosti, talentu i lepoti“, rekavši svetu da „nikada nije poznavao nekoga ko je mogao toliko da uživa u životu“.

„Podsticala nas je da budemo hrabri i da se ne plašimo. Tako je više puta rekla deci: ‘Ne budite tužni.’ Njena velikodušnost je značila to da nas troje ohrabruje da živimo. Živite u potpunosti, iskoristite prilike, imajte avanture“, pisao je.

Njihova ljubav zaista je bila velika, baš kao i uloge koje su oživljavali na malim i velikim ekranima.

Par se upoznao kada su igrali u londonskom Almeida teatru. Helen je govorila kako je Demijan osvojio svojim smislom za humor.

Venčali su se u julu 2007. pred porodicom i prijateljima na maloj građanskoj ceremoniji.

„Venčali smo se u matičnoj kancelariji Kensingtona i Čelsija, a zatim prošetali Kings Road-om i ručali u lepom restoranu iza ugla sa 11 ljudi. Veoma romantičan dan“, opisala je Helen.

Helen Mekrori i Demijan Luis su u braku dobili dvoje dece.
Rich Gold / Alamy / Alamy / Profimedia 

Par ima dvoje dece zajedno, ćerku Manon i sina Gulivera. Porodica je odlučila da se 2007. godine preseli u Los Anđeles, kako bi Demijan mogao da se koncentriše na svoje uloge u serijama, ali su se najzad ipak vratili u London.

Helen preminula je u aprilu prošle godine nakon "herojske bitke sa rakom", saopštio je tada njen suprug Dejmijan Luis.

„Poslednjih meseci je zasijala jače nego što biste mogli da zamislite da sija najsjajnija zvezda. I u životu smo morali da postanemo dostojni da je upoznamo. Ali njen najveći i najizvrsniji čin hrabrosti i velikodušnosti bio je da normalizuje svoju smrt. Nije pokazala nikakav strah, gorčinu, samosažaljenje, samo nas je naoružala hrabrošću da nastavimo i insistirala da niko ne bude tužan, jer je ona srećna. Zaprepašćen sam njom. Ona je bila meteor u našem životu“, napisao je Demijan posle njene smrti.

Prema pisanju Daily Maila, Helen mu je pre smrti rekla da mora da krene dalje i da ima puno žena za njega, ali on je odbio da posluša njen savet. Njegov bliski prijatelj je potvrdio kako je odbio sve žene koje su mu ponudile rame za plakanje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!