Američka glumica Heder O'Rurk bila je velika dečja zvezda, a njezina smrt šokirala je Holivud 1988. godine.

Heder je rođena u San Dijegu krajem decembra 1975. godine, a odrasla je sa sestrom Tami, takođe glumicom.

Proslavila se zahvaljujući Stivenu Spilbergu, koji je odlučio da je angažuje kada je imala pet godina i to za franšizu kultnog horora "Poltergeist".

U to vreme tražio je devojčicu koja izgleda kao "san svake majke" za svoj horor na kojem je počeo da radi, a onda je primetio Heder kako sa svojom mamom ruča u istom restoranu u kojem je i on bio.

Heder je preminula usled teškog oblika gripa.
Columbia / Entertainment Pictures / Profimedia 

Prišao im je kad je video da su pojele i zamolio da dođu na audiciju, a ona je sledećeg dana dobila ulogu. Tada je kao opcija za lik Kerol En otpala Dru Barimor i pored toga što joj je čuveni reditelj kum.

Osim u kultnoj franšizi, Heder je glumila u komičnoj seriji "Srećni dani" i imala je još nekoliko pojavljivanja na televiziji, a mnogi su joj predviđali uspešnu karijeru.

Spilbergov horor je postao ozloglašen zbog događanja na setu i tragedija koje su se dogodile glumačkoj ekipi, a upravo se smrt male Heder smatra najgorom s obzirom na njene godine.

Heder O Rurk su predviđali usoešnu karijeru.
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Preminula je nekoliko dana pre nego što je izašao u bioskope treći deo "Poltergeista" zbog komplikacija izazvanih jakim gripom kada je doživela dva jaka srčana udara. Tada je imala 12 godina,a njena sahrana održana je samo jedan dan nakon premijere filma.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!