Te 2007. godine, na scenu britanskog šou programa "Ja imam talenat" stala je petogodišnja Koni Talbot koja je, gotovo preko noći zahvaljujući nestvarnom nastupu postala svetska zvezda.

Pevala je čuvenu pesmu "I will always love you" koju se nisu usuđivali da pevaju ni daleko iskusniji pevači. Njen anđeoski glas osvojio je srca svih, a malenoj Koni predviđana je svetla karijera na polju muzike.

U finalu joj je pobeda izmakla za dlaku iako se njen nastup prepričavao godinama. Ipak, simpatičnoj devojčici nakon "Talenta" otvorila su se mnoga vrata, a upravo nakon Koni na ovo popularno takmičenje prijavljivalo se sve više dece.

Nakon završetka takmičenja Koni je potpisala ugovor za Sajmonovu izdavačku kuću "Sony BMG", ali je odustala nakon što je snimila samo dve pesme. Potparoli kompanije okrivili su njene godine za neuspeh pesama, i odlučili da raskinu ugovor, iako je Koni samo godinu dana kasnije započela saradnju sa Rainbow Recording Company za koje je i objavila album "Over the Rainbow" koji je prodat u više od 250.000 kopija i bio na prvom mestu u brojnim zemljama. Putovala je po Aziji i snimila još dva božićna albuma.

koni talbot nekad
Vince Maher / Wenn / Profimedia 

A 2019. godine vratila se na mesto gde je sve počelo dobivši ovacije od Sajmona, Amande Holden, Dejvida Vilijamsa i Eleše Dikon. Ipak, nije uspela da se plasira u polufinale Talenta iako se predstavila originalnom pesmom.

koni talbot u ja imam talenat 2019 godine
pritnscreen/youtube 

Danas, sa 20 godina, Koni i dalje peva, iako ima i novo zanimanje. Piše i komponuje pesme za druge, a posvećena je i dobrotvornom radu. Nedavno je postala ambasadorka Afričkog dečijeg hora promovišući njihove projekte po Africi. 

Koni prati ogromna armija fanova, a posebno je popularna na Jutjubu. Fanovi su oduševljeni ne samo njenim talentom već i izgledom, jer je od simpatične petogodišnje devojčice kojoj su falili prednji zubi izrasla u vanserijsku lepoticu.

koni talbot danas
printscreen/instagram 

Ne sumnjamo da će se za ovu talentovanu devojku tek čuti, uostalom, tek joj je 20, a kako danas izgleda i koliko se promenila nakon svih ovih godina pogledajte na fotografijama u galeriji ispod.

printscreen/instagram Koni Talbot danas