Kada se na bini popularnog američkog šou programa pojavila Džejn iz Ohaja pod umetničkim imenom "Nightbird", mnogi su očekivali samo još jednu devojku koja okej peva. 

Međutim, istina je da je pred očima sveta stajala devojka zbog čije bi životne priče zaplakali i oni najtvrđi na suzama, a zbog koje bi svi mogli da učimo šta zapravo znači voleti život.

Takmičarka američkog "Talenta" iza osmeha krije tešku životnu priču - ona se bori sa tri vrste raka - na kičmenoj moždini, plućima i jetri. I pored svih problema s kojima se suočava, Džejn je zračila optimizmom.

dzejn u nastupu ja imam talenat
printscreen/youtube 

Koliko je njena energija jaka svedoči i to što se plasirala u samo finale takmičenja, a pred njenim mirom, vedrinom i energijom teško je zaustaviti osećanja.

- Pevam autorsku pesmu "It's Ok" ("Sve je ok"). Ona govori o poslednjoj godini mog života - rekla je Džejn, koja ima 30 godina.

Kako je navela, na takmičenje je došla sama. Na pitanje šta radi u životu, rekla je sledeće:

- Ne radim nekoliko godina, borim se sa rakom. Poslednji put kada sam proveravala, imala sam rak na plućima, na kičmenoj moždini i na jetri - rekla je, sa mirnim osmehom na licu.

- Važno je da svi znaju da sam više od loših stvari koje mi se dešavaju - rekla je Džejn, a onda je započela svoj impresivan nastup.

Kada je završila, ceo studio je bio na nogama i gromoglasno joj aplaudirao.

- Bilo je moćno - rekla je članica žirija Sofija Vergara, dok je Hajdi Klum naglasila lepotu njenog glasa.

- Tvoj glas je impresivan - rekao je najstroži član žirija Sajmon Kauel, takođe dirnut pesmom i pričom koja se krije iza nje.

- Ne možete da čekati da život prestane da bude težak pre nego što odlučite da budete srećni - rekla je Džejn, a Sajmon je posle ove rečenice zanemeo i zaplakao.

dzejn u sou programu ja imam talenat nakon sto je dobila golden buzzer
printscreen/youtube 

Sajmon nije hteo da joj da glas, ali joj je dao nešto mnogo, mnogo bolje. A to je "golden buzzer", što znači da je prošla direktno u finale takmičenja. Potom je zagrlio presrećnu devojku.

- Imam dva odsto šansi da preživim, ali dva odsto nije nula. Dva odsto je nešto, i volela bih da to ljudi znaju kako je to sjajno - rekla je Džejn nakon prolaska dalje.