Brojna priznanja mnogih žena o zlostavljanju koje su pretrpele učinila su da se danas pokrene kampanja pod nazivom #NisamPrijavila.

Tviter je preplavljen ispovestima žena koje su se jednoglasno složile da je pitanje: "Zašto nisi prijavila nasilje?" najteže pitanje koje žrtve nasilja dobijaju.

Tim povodom, u kampanju se uključila i glumica Danijela Štajnfeld, koja je pre nekoliko meseci optužila glumca Branislava Lečića za silovanje.

Danijela Štajnfeld na Tviteru otkrila zašto nije odmah prijavila silovanje.
Youtube 

Danijela je u svojoj kratkoj izjavi opisala zašto nije imala snage, a ni hrabrosti da silovanje prijavi odmah, ali ujedno pružila podršku svim ženama.

- #NisamPrijavila jutro posle silovanja jer sam bila slomljena i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predistražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto.

Samo, sada me ne mogu slomiti - napisala je Danijela uz heštag #nisisama.

Podsetimo, u julu ove godine Više javno tužilaštvo odbacilo je Danijelinu krivičnu prijavu, iako je glumica ostala pri svom stavu.

Branislav Lečić oglasio se nakon toga sa rečima da je to očekivao od samog početka, a sada je prvi put progovorio o svemu u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

Glumac je rekao da je lažno optužen, kao i da je sve bila nameštaljka. Takođe je dodao da nije mogao da uradi to za šta je optužen jer se tog dana, prema njegovim rečima, nije ni video sa Danijelom Štajnfeld.

Nakon njegovih reči oglasila se i Danijela Štajnfeld na Tviteru sa rečima:

- Ne možeš da me tužiš jer znaš da ćeš da izgubiš. Jer si me silovao. Gomilu dokaza je tužilaštvo zanemarilo i diskreditovalo. Šta ti je trebalo sada da lažeš, valjda iz želje da Srbija čuje ceo snimak? Želja će ti se ostvariti - napisala je Danijela na svom Tviter profilu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!