Britkog jezika i bez imalo straha osude, Jelena Karleuša još jednom dokazuje zašto važi za osobu od tolikog uticaja.

Stavimo na stranu ekstravagantne modne kombinacije, provokativne fotografije zbog kojih ne haje za komentare, provokacije na koje se mnogi "upecaju", ali Jelena oduvek iznosi svoje stavove po pitanju važnih tema današnjice.

Nakon što je Srbiju nedavno potresla vest da je srpska jutjuberka Kristina Kika Đukić oduzela sebi život, Jelena je odlučila da se oglasi i tom prilikom osudila je "psihopate koji maltretiraju nedužne ljude na društvenim mrežama".

Jelena Karleuša želi mladima da bude motivator za borbu protiv depresije.
Instagram 

Ovoga puta, Jelena je odlučila da sa svojim pratiocima podeli svoje najteže životne trenutke, zbog kojih je pomišljala na najgore, a na ovaj potez "naterale" su je hiljade poruka devojaka koje se bore protiv depresije, a koje joj je masovno stižu.

- Kad je mlada Kika, poznata jutjuberka, oduzela sebi život i od kad sam napisala post na tu temu, dobila sam na hiljade i hiljade poruka devojaka i žena koje su mi pisale o svojoj depresiji i problemima. Zatim, od mnogih mladih ljudi LGBT populacije koji se bore sa mnogim problemima naše sredine. Vidim da sam motivacija mnogima da dignu glavu i trgnu se, da budu jaki.

Ali, depresija je ozbiljno stanje. Ja nisam ta koja treba da daje lekarske savete, treba vam neko ko će vam stručno pomoći, jer depresija može biti izazvana i hemijskim promenama u mozgu, te mora prvo da se otkrije uzrok nastanka.

Jelena Karleuša priznaje da je mnogo patila zbog negativnih komentara, ali joj je mama pomogla da bude jače od toga.
Instagram 

Ipak, mogu biti motivator! Svi imamo probleme i svi se borimo kako znamo i umemo. Razlika između nas je što neki pokleknu a neki nalaze snagu da izađu iz mraka kao pobednici.

Nije sramota tražiti pomoć kad je teško. Ako te pomoći nema ili ako nije dovoljna, pomozite sami sebi. Uvek citiram moju majku koja mi je ponavljala: "Jeco, sine, glavu gore! Niko nije vredan ni jedne tvoje suze!".

To je najviše govorila u periodu kad je umirala a bila primorana da posmatra strašan medijski linč nad njenom ćerkom. Preživela sam tad pakao i masovnog javnog silovanja, seksualnog zlostavljanja na naslovnim stranama sa sve mojim golim slikama i pakao u kući koji mi je posebno teško pao.

U jednom momentu, pomišljala sam na najgore i to sam saopštila Dušku. Njegov odgovor neću ovde napisati, ali ga nikad neću ni zaboraviti. A onda, na samom dnu mog užasa, desilo se nešto neverovatno...

Probudio mi se inat i uključio mi se sistem za preživljavanje. Izabrala sam da poslušam majku, da budem jaka i da niko i ništa ne bude vredno moje suze! Sad ja to vama govorim. Glavu gore bre, ustaj i bori se. I da, život je lep - napisala je Jelena u svojoj objavi na Instagramu.

Jelena Karleuša poslala poruku svima koji se bore protiv depresije.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!