Najbogatiji čovek na svetu, milijarder Ilon Mask (50) ličnost je godine, objavio je časopis Time.

- Ilon Mask je ceo život prkosio hejterima; sada je, čini se, konačno u poziciji da ih postavi na njihovo mesto, jer 2021. je bila godina Ilona Maska. U aprilu je SpaceX dobio NASA-in ekskluzivni ugovor za postavljanje američkih astronauta na Mesec prvi put od 1972.

Ilon Mask je proglašen za ličnost godine, zbog čega je na meti kritika.
Shutterstock 

U maju je Mask bio domaćin "Saturday Night Live". U otkobru, rent-a-car div Hertz najavio je da planira dodati 100.000 modela Tesla u svoju flotu. Ovo je čovek koji teži da spasi našu planetu: genije, gospodar, vizionar, industrijalac, showman - napisao je Time.

Nisu svi bili srećni zbog ove odluke i nastalo je niz kritika, piše Story.hr. "Čini se da Ilon Mask daje platu Time-u", "Spasi planetu? Zaista", "Ovo je definitivno napisao njegov publicist", "Nije čak ni genije. Patentira ideje svog osoblja", "Neka plati više poreza", "Ako je ovo osoba godine, teško smo podbacili kao ljudska vrsta", "Zašto?", "Kakav sramotan tekst", "Je li ovo šala?", glasili su neki od komentara.

Zanimljivo je da Ilon, čije se bogatstvo procenjuje na 297 milijardi dolara, nema svoju kuću jer je svih sedam nekretnina prodao, a on živi u kući koju mu iznajmljuje njegova kompanija SpaceX. Osim toga, nedavno je bio meta ismevanja zbog svoje frizure.

Mask je zbog ove promene postao jedna od glavnih tema na Twitteru.

Ilon Mask je na meti osuda jer mnogi smatraju da ne treba on da bude ličnost godine.
DIGGZY/JESAL / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Povećajte porez Ilonu Masku zbog ove frizure", "Mislim da sam imao ovakvu frizuru u 7. razredu", "Jedan korak bliže ka ludom geniju", "Ilon ima dovoljno advokata u svom timu neka tuži nekog zbog ove grozne frizure", "Najbogatiji čovek na planeti, a pušta sinu da mu se igra s kosom", neke su od šala na njegov račun.

Inače, Ilon je rođen 28. juna 1971. te je njega, brata i sestru odgajila njihova majka Maje Mask koja se razvela od njihovog oca Erola Maska koji je bio nasilnik. Nisu imali puno novca dok je radila kao nutricionista i manekenka pa nisu mogli priuštiti ni odlazak u bioskop ili restoran.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!