Izvršni direktor Tesle, osnivač i direktor SpaceX-a i preduzetnik Ilon Mask, u januaru ove godine proglašen je za najbogatijeg čoveka na svetu.

Težak je više od 150 milijardi dolara, a ovom titulom "prešišao je" milijardera i šefa Amazona, Džefa Bezosa.

Nedavno su u javnost procurile informacije o razlozima zbog kojih zaposleni kod Ilona Maska dobijaju otkaz, a najbogatiji čovek je sada zvanično ostao bez svog doma.

Ilon Mask prodao je poslednju kuću koju poseduje i otkrio da živi u iznajmljenom prostoru.
Shutterstock 

Naime, Ilon je ispunio svoje obećanje i prodao je svoju poslednju kuću u četvrtak u Silicijskoj dolini za 30 miliona dolara. Ovaj iznos je za 7.5 miliona dolara manji od prvobitne cene koja je iznosila 37.5 miliona dolara.

Mask je ranije izjavio da je imanje od 47 hektara južno od San Franciska njegova poslednja preostala kuća.

Iako ima najveće bogastvo ikada, Mask trenutno živi u iznajmljenoj kući vrednoj 50.000 dolara u Teksasu, u blizini svoje farbike za proizvodnju raketa.

Ilon Mask je kuću prodao po nižoj ceni nego što bi trebalo.
REALTOR / Planet / Profimedia 

- Moj primarni dom je doslovno kuća od 50 hiljada dolara u Boca Chici koju iznajmljujem od SpaceXa. Ipak je nekako sjajno - napisao je Mask na Tviteru.

Novi vlasnik vile Hillsborough u Kaliforniji na adresi 891 Crystal Springs Road nije javno objavljen.

Ogromno imanje ima sedam spavaćih soba, sedam kupatila, muzičku sobu, veliku plesnu dvoranu i koktel sobu.

Otkako je rekao da će prodati svu imovinu, Ilon Mask je prodao ukupno sedam nekretnina. Milijarder je proveo godine kupujući vile u kvartu Bel Er u Los Anđelesu.

Tokom intervjua sa Džo Roganom, Mask je objasnio da je kupio susedne kuće zbog privatnosti, jer su ljudi pokušavali da dođu do njegovog doma penjanjem preko zidova.

Ilon Mask tvrdi da mu je sjajno u kući koju iznajmljuje blizu svoje fabrike.
BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia 

Podsetimo, detinjstvo Ilona Maska bilo je teško, a njega, sestru i brata je odgajila njihova majka Maje Mask nakon što se razvela od njihovog nasilnog oca.

Maje se 1970. godine s 22 godine udala za inžinjera Erola, pa devet meseci kasnije rodila sina Ilona, pa godinu dana kasnije i Kimbala, a ubrzo i ćerku Tosku.

Suprug ju je fizički i psihički zlostavljao i navodno prisilio da potpuno prekine kontakt sa svojom porodicom. Ipak, nije mogla da se razvede od njega jer tadašnji zakoni Južne Afrike nisu smatrali da je to dovoljno dobar razlog za razvod.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!