Sećate li se albuma "Loose" pevačice Neli Furtado, koji je 2006. godine bio najslušaniji svuda u svetu?

Nekadašnja zvezda nije uspela da ponovi sličan uspeh. Doživela je nervni slom, a zbog borbe sa kilogramimima i mentalnim problemima postala je maltene druga osoba.

Neli Furtado je rođena 2. decembra 1978. godine Britanskoj Kolumbiji. Iako njeni roditelji, Antonio Hose Furtado i Maria Manuela Furtado vode poreklo sa ostrva Sv. Migel, porodica je 1960. godine emigrirala u Kanadu.

Neli Furtado nije uspela da se izbori sa svetskom slavom koju je brzo stekla.
Shutterstock 

Neli je imala samo četiri godine kada je počela da peva na portugalskom jeziku, a oduvek je ponosno isticala svoje poreklo.

Svetsku slavu stekla je hitovima iz ranih 2000-ih koji se i dalje nostalgično okreću na mnogim pojedinačnim plejlistama: "I'm Like A Bird", "Promiscuous" i legendarni "Maneater". Međutim, nakon što je preko pet godina držala zavidno mesto svetski popularne pevačice i nakon što je bila pri vrhu svih muzičkih lista, odjednom je nestala "preko noći".

Kanadska pevačica je napustila svoju muzičku karijeru, ali i svetsku slavu, jer je, kako kaže, doživela nervni slom 2006.godine.

- Imala sam nervni slom na sceni. Bila sam na "Loose" turneji sa svojom ćerkom. Bila sam, ujedno, i majka i pevačica na putu - rekla je Neli 2017. godine za Daily Mail.

Neli Furtado je doživela nervni slom na sceni tokom turneje "Loose".
Shutterstock 

Tokom jednog nastupa na turneji, Neli je izašla na scenu i shvatila da je pod velikim stresom, a pritisak je bio neizdrživih razmera.

- Zapravo sam plakala dok sam pevala dve pesme. Tada sam odlučila da ću da uzmem odmor od muzike i da ću da se vratim kući. Tek kad sam, zapravo, ušla u svoj dom, shvatila sam da je moja porodica sve što mi treba - rekla je u jednom intervjuu.

Osim toga, Neli je otvoreno istakla je da je previše "pucala visoko", te da nije shvatila sa kolikim stresom se bori. Priznala je da jednostavno nije mogla više da izdrži pritisak slave, ali i potencijalno blistave karijere.

- Bilo je previše za tako kratko vreme. Nakon dve godine intezivnih turneja i koncerata, provela bih sate u svom domu u Los Anđelesu, posmatrajući pod.

Iste te godine, kada je dala intervju za Daily Mail, objavila je samostalni album "The Ride", ali nije dobro prošao. Uspela je da proda samo 1.814 primeraka širom Amerike.

Nakon što je bezuspešno pokušala da se vrati na muzičku scenu album "The Ride", kanadska pevačica je ubrzo shvatila da ne pliva više u muzičkim vodama, bolje rečeno, u novim trendovima, te da ne želi da menja svoj lični izraz radi potencijalne slave.

Odlučila je da pokrene sopstvenu izdavačku kuću, jer, kako kaže, želi da pomogne mladim umetnicima da imaju sva prava nad svojim pesmama.

Tim povodom, za magazin Forbes, izjavila je da je zadovoljna krajnjim ishodom svoje profesionalne karijere.

- Trenutak kad sam osnovala svoju sopstvenu izdavačku kuću bio je ključan za mene, jer sam se konačno osetila da posedujem svoje pesme - zaključila je ona.

Neli Furtado je vodila borbu sa viškom kilograma i mentalnim problemima.
RCF / Everett / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!