Kejti Godfri (32) iz Velike Britanije je zbog vršnjačkog nasilja sa samo 13 godina napustila školu. Kejti je sada jedna od uspešnijih preduzetnica u Velikoj Britaniji i ima čak devet akademija lepote širom zemlje i jedan kozmetički salon.

Takođe proizvodi i niz različitih profesionalnih alata za ulepšavanje, kao i veštačke trepavice. Kejti kaže da je zahvalna majci što ju je povukla iz škole.

- Moja mama Karen je postupila dobro. Mnogi bi rekli da je pogrešno dopustiti tako mladom detetu da odustane iz škole, ali ja sam primer da vam ne treba nikakav sertifikat da uspete u životu.

Škola vas ne uči preduzetništvu i ekonomiji. Nije sve u standardnom školovanju - uverena je Kejti, koja je školu napustila zbog vršnjačkog nasilja kome je bila izložena.

kejti godfri
Instagram 

Kako kaže, imala je vrlo stresno i ružno detinjstvo, jer je deca nisu volela, a zbog pretnji je čak bila na ivici da izvrši samoubistvo.

- Devojčice su me tukle, zatvarale u toalet, pretile da će me izbosti, širile gnusne laži o meni i slale su mi grozna pisma i pretnje na kućnu adresu. Bila sam na ivici samoubistva i tada su roditelji shvatili da moraju da nešto preduzmu. Školovana sam kod kuće, ali nisam stekla nikakve zvanične diplome i kvalifikacije - iskrena je Kejti.

Kada je imala 14 godina, Kejti je dobila poziv od agencije za modeling i kako kaže, tada je shvatila da je njen životni poziv posao koji je vezan za lepotu.

- Sa 14 godina su me kontaktirali iz jedne agencije za modeling. To mi je mnogo pomoglo, a u poslu manekenke mnogo sam naučila i postavila sam osnove za svoj privatni posao. Sa 16 godina sam krenula na kurseve i sa 18 sam osnovala modeling agenciju. Posle šest meseci, zatvorila sam agenciju za modeling i okrenula se samo industriji lepote. Otvorila sam salon i tako je sve počelo - objašnjava Kejti.

KEJTI
Instagram 

Iako je sve izgledalo idilično, Kejti priznaje da je pet godina bila u velikim dugovima, ali da nikada nije htela da odustane od svog sna.

- Sada zarađujem milione. Nekad i dalje ne mogu da verujem da sam toliko uspešna. Iz ove perspektive sam zahvalna svojim mučiteljima, jer da nije bilo njih ja ovo ne bih postigla. Danas i sama imam ćerku, i kada bi želela da se ispiše iz škole, u potpunosti bih je podržala jer znam da škola nije garancija za uspeh - zaključila je ona.

Instagram Kejti Godfri