Te 2013. godine svet je ostao bez jednog od najtalentovanjih glumaca svih vremena, Pola Vokera koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja ni dan-danas nije razjašnjena do kraja.

Glumac je imao samo 40 godina kada se Poršeom zakucao u stub na ulici, nakon čega se automobil zapalio. Pol je ostao zarobljen u sedištu zbog pojasa, a lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.

U dokumentarcu koji je snimljen o njegovom životu otkriveni su prvi put neki novi detalji kada je njegova majka ispričala da je Pol žurio na događaj koji je organizovala njegova humanitarna organizacija. Tog dana isplanirao je sa svojom 19-godišnjom ćerkom kićenje jelke, međutim, stigla mu je poruka sa podsetnikom za humanitarni događaj na koji je otpuno zaboravio, te je izjurio iz kuće.

Pol Voker je na dan pogibije isplanirao kićenje jelke sa ćerkom Medou.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Stigao je na događaj, ali se sa njega nikada nije vratio. On i njegov prijatelj i finansijski savetnik, Rodžer Rodas, koji je vozio Poršea, poginuli su na licu mesta.

Životna priča Pola Vokera
Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Mnogi i dalje veruju da nije u pitanju bila nesreća, već ― ubistvo. Govorilo je o tome da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, te kako je njegova saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da Pol uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu. Ono što je mnoge uverilo da posla nisu čista jeste da uzrok nije preciziran jer je automobil potpuno uništen.

I dan-danas njegova smrt ostala je neprežaljena, a mnogi i dalje ne veruju da je život poznatog glumca koji je je krenuo u svet šoubiznisa još sa 2 godine okončan tako naglo.

Rođen je 12. septembra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejlu. Prvo pojavljivanje na televiziji imao je u jednoj reklami za pelene, a već sa dve godine počeo je da se bavi manekenstvom.

Od 12 je deo brojnih dečijih televizijskih emisija, a mnogi su mu predviđali više nego svetlu budućnost. Kako je bio sve popularniji, a njegova karijera rasla uzlaznom putanjom tako je javnost počeo i da zanima njegov, više nego buran ljubavni život. Važio je za velikog zavodnika, a tokom devedesetih zabavljao se sa Rebekom Mekbrejn koja mu je 1998. rodila ćerku Medou.

Pol voker i Rebeka Mekrejn razišli su se malo nakon što mu je rodila ćerkicu Medou.
Will Binns / Pacific coast news / Profimedia 

Međutim, malo nakon njenog rođenja došlo je do raskida veze, a devojčica je ostala da živi sa majkom. Sa 13 godina preselila se kod Pola jer je njena majka imala problema sa alkoholom, i taman kad se pomislilo da je završio sa skandalima u privatnom životu, voker se još jednom našao na naslovnicama i to zbog navodne veze sa maloletnom Obrianom Atvel, a kasnije i sa Džasmin Pilčard Gosnel, za koju se tvrdilo isto.

Medou Voker prešla je da živi kod oca kada je imala 13 godina, jer je njena majka imala problema sa alkoholom.
Youtube 

Nakon problematičnih par godina, glumac je sve češće u intervjuima govorio da želi da napusti glumu i posveti se porodici.

Kako je tada tvrdio, bio je umoran od života filmske zvezde i mislio je da je Holivud obično "đubre". Svoju oazu mira pronašao je u okeanu i talasima, pa je često surfovao. Iako je bio zadovoljan uspesima koje je postigao u karijeri, neostvarena želja mu je bila da postane muzičar. Voleo je automobile i brzu vožnju. Čak se takmičio i u "Redline Time Attack-u". Za neke scene u franšizi "Fast and furious", nije koristio dublere, već je prilagodio svoj automobil "Nissan Skyline" kako bi mogao sam da ih snimi.

Pol voker nije koristio dublere za opasne scene u filmovima.
Shutterstock 

Aktivno se bavio i humanitarnim radom, međutim, 3. novembra 2013. izgubio je život u saobraćajnoj nesreći. Njegova ćerka Medou podigla je u jednom trenutku i tužbu protiv Poršea, ali su se nagodili van suda.

Medou Voker, ćerka Pola Vokera danas se uspešno bavi modelingom.
Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada je njen život u pitanju, danas se bavi modelingom, a nedavno se i udala za svog dugogodišnjeg dečka. Do oltara ju je ispratio jedan od najbližih prijatelja njenog pokojnog oca Vin Dizel koji je nakon smrti njenog oca pomagao kako njoj, tako i njenoj majci.

Medou Voker nedavno je otkrila da se pre dve godine borila sa tumorom.
Youtube 

Medou je nedavno otkrila i da se pre dve godine borila sa tumorom, a vesti da je konačno zdrava podelila je na Instagramu.