Gordon Remzi jedan je od najpoznatijih kuvara na svetu, a iako je na malim ekranima još od 1999. godine, svetsku slavu donelo mu je popularno kulinarsko takmičenje "Master Chef".

Ljudima je gotovo preko noći postao jedan od omiljenih sudija, ponajviše zbog iskrenih reakcija (nekad i previše srčanih, ako se uzme u obzir njegovo psovanje), ali i srčanosti. Iako i sam poseduje brojne restorane širom Velike Britanije i Amerike, veliki broj kuvara bukvalno se nadmeće da ga ugosti, jer je dobro poznato da ako Remzi kaže za neko mesto da je dobro, to znači čist profit i daleko bolji promet, ali i posetu slavnih.

gordon remzi
Shutterstock 

S obzirom da je vodio i šou program "Ramsay's Kitchen Nightmares" u kom je bukvalno transformisao poslovanja i menije brojnih restorana i pabova, više je nego jasno da je tokom svoje karijere jeo i na najboljim i na najgorim mestima, te je nedavno prokomentarisao šta nikada neće naručiti, nevezano da li jede na mestu sa 5 zvezdica ili u lokalnoj kafani/pabu.

Kako kaže, nikad neće naručiti "supu dana" jer se lako može desiti da je to "supa meseca", odnosno da su u njoj završili ostaci svega što se koristilo duži vremenski period, a na nekim mestima je u pitanju isto jelo koje se danima podgreva. Takođe ne podnosi hranu iz aviona, a na pitanje kog dana ne treba ići u restorane, evo kako odgovara.

- Odlazak u restoran na večeru, na Dan zaljubljenih, nikada nije dobra ideja. Tada je gužva u kuhinjama, i ne dobijate pravi doživljaj. Šta je romantičnije od obroka pripremljenog za vašeg partnera, uz dobru flašu vina? - objasnio je Britanac.

gordon remzi
printscreen/youtube 

Dalje je istakao: "Radio sam za avio-kompanije deset godina, tako da znam gde je ta hrana bila i gde ide, i koliko je trebalo vremena da se ukrca". S druge strane, ovde nije reč samo o kvalitetu obroka, već i o cenama.

Dakle, možda bi ipak trebalo poslušati savete iskusnog kuvara kao što je Remzi, jer ne verujemo da biste baš voleli da jedete "supu dana" koja je od preključe.