Iako je njena lepota zaslužna za mnogobrojne uloge koje je dobila, Monika Beluči je često isticala da je svesna da se njeno lice menja i da su bore sve brojnije.

Ipak, bore nisu promenile mišljenje miliona ljudi, a to je da je Monika i dalje najlepša glumica na svetu.

monika beluci
Shutterstock 

- Gledam na sebe sa saosećanjem. Bore smatram baš šarmantnima. Kad vidim zrelu ženu koja svoje lice nije korigovala, ne pomislim da bi to trebalo da učini, nego pomislim da izgleda baš ljupko.

Ipak, plastična hirurgija postoji, a ako tebe čini srećnom, zašto da ne? - rekla je pre nekoliko godina za "AFP".

- Ali, kako je rekao Oskar Vajld, lepota traje samo pet minuta ako nemaš ništa drugo da zadržiš znatiželju. Mislim da ne bih imala ovakav uspeh u karijeri da sam samo lepa. Džaba vam lepota ako ste glupi - izjavila je Monika u intervjuu za magazin "The Talks".

Sada su se pojavile fotografije koje pokazuju kako je glumica izgledala pre 40 godina i moramo priznati da se nije ni menjala.

Monika Ana Marija Beluči rođena je u Italiji 1964. godine, 30. septembra. Karijeru modela započela je sa 13 godina, a u dvadesetima se ispisala s Pravnog fakulteta kako bi potpisala ugovor sa milanskom modnom agencijom.

Ranih devedesetih krenula je u glumačke vode, a međum prvim ulogama bila je i jedna manja u filmu "Bram Stoker's Dracula" u Kopolinoj režiji.

Monika Beluči
Shutterstock Monika Beluči

Kasnije, filmom "The Apartment" na čijem je snimanju upoznala i drugog supruga, učvrstila je svoj status uspešne glumice i bila nominovana za nacionalnu filmsku nagradu César.

Svetsku pažnju stekla je danas već kultnim filmom "Malèna".