Italijanska glumica Monika Beluči poznata je kao veliki ljubitelj dijamanata, rubina i safira, uopšteno nakit koji je poput umetničkog dela.

S tim u vezi, ona je u dvominutnom filmu Kartijeovog projekta, uz zvezde poput Mejzi Vilijams i Lili Kolins, ponela novu verziju kultne ogrlice.

Kartijeov krokodil je originalno dizajniran za meksičku glumicu Mariju Felks iz 1975. godine koja je te iste godine ušetala u radnju ovog brenda i zatražila da joj juveliri izrade unikatnu ogrlicu koja liči na njenu pratnju u tom trenutku - bebu krokodila u akvarijumu.

Juveliri su napravili kultnu ogrlicu koristiće 1.023 žutih dijamanata, 1.060 smaragda i dva kabošon rubina.

Naravno, Marija Feliks je bila oduševljena ogrlicom i nosila je godinama, a danas je ona deo Kartijeove kolekcije ekskluzivnih istorijskih komada.

Kada se radi o Kartije brendu, jednostavnost je passe, a glamur je in, a to zna i Monika Beluči.

"Ponekad se samo radi o trenutku. Da, svi su dijamanti fantastični, ali imam i jednostavan prsten koji stalno nosim, jer mi ga je dala moja baka, pa za mene ima vrlo emotivno značenje", rekla je Beluči.

monika beluci
Shutterstock 

U intervjuu za "Vogue", Monika Beluči je istakla da joj nakit služi kao završni potez koji upotpunjuje kompletan izgled.

U poslednje vreme glumica je sklonija minimalističkim dodacima, a iako voli i glamurozne detalje oko vrata, kaže kako je ponekad elegantnije imati nešto jednostavno.

"To vam daje drugačiji osećaj od onog kad nosite divovske dijamante", kaže Beluči, koja se pravila jednostavnosti naučila i svoje ćerke.

monika beluci nosi kartije ogrlicu krokodila
LOIC VENANCE / AFP / Profimedia 

Kada se prvi put pojavila u žiriju na Kanskom festivalu 2006. godine, Monika je nosila originalnog "krokodila" od osamnaestokaratnog žutog zlata i dijamanata, i to na premijeri filma "Domoroci". Posle 11 godina, nosila je ponovo "krokodila", ali od osamnaestokaratnog belog slata i kolumbijskih smaragda.

Ogrlica od krokodila, je naravno, samo jedan od ponosnih članova Kartijeove kolekcije.