Slaveći prirodnu lepotu i obline, Monika Beluči je već decenijama uzor pripadnicama lepšeg pola. 

Nedavno je napunila 57 godina, međutim, to nije uticalo da se njena titula najlepše žene promeni. Naprotiv, to je pokazalo da su godine samo broj, te da je nega, ali i prirodno starenje ključ lepote.

U nastavku vam otkivamo njene bjuti i fitnes tajne...

Monika je od onih kojima je i "teža" šminka teret i opterećenje, koje svakako izbegava kad god joj to poslovne obaveze dozvoljavaju.

Minimalni makeup

Umesto make up-a koji danas mnoge žene transformiše do neprepoznatljivosti, italijanska glumica i uzor mnogim mladim damama, na svoje lice stavlja samo blagi puder, malo rumenila, maskaru, i u određenim situacijama nude senku za oči, a sve kako bi što više istakla svoju prirodnu lepotu, koju i te kako poseduje.

monika beluci
Shutterstock 

Kada je o ružu za usne reč, izbor Belučijeve uvek je na, kako govori, sočnijim i kremastijim karminima koji ih hidriraju, a ne isušuju, te ujedno daju i na volumenu, koji, nažalost, većina žena tokom starenja izgubi.

monika beluci
Shutterstock 

Ono što je posebno zanimljivo to je način na koji Monika neguje kosu. Iako je vlasnica bujne, negovane i očuvane kose, izgleda da i za to postoji opravdan razlog, koji nipošto ne zahteva hrpu novca ili svakodnevne posete frizerskim salonima.

Kosu pere dva puta nedeljno

Naime, prema njenim rečima, ona kosu pere samo dva puta nedeljno, kako bi izbegla hemikalije koje štete vlasi kose, a nalaze se u šamponima. Pre upotrebe, govori ona, šampon obavezno razblaži vodom, dok joj i fen nije potreban, jer kosu suši prirodnim putem.

monika beluci
Balawa Pics / Balawa Pics / Profimedia 

Ne drži dijete

Jednostavnost i nerazmetljivost su ključ i kada je o Monikinom odevanju reč, te svakako smatra da je manje više. Kako navodi, dijete ne drži, ali pazi na svoju ishranu, odnosno, na količinu hrane koju unosi u svoj organizam, dok je i unos dosta vode njena svakodnevnica.

Budući da nije pristalica dijeta i da jede šta poželi, pokušava da kalorije potroši fitnesom. Pliva četiri puta nedeljno po 45 minuta, bavi se jogom i meditira svakodnevno.

Shuterstock, Stephane Lemouton / Bestimage / Profimedia Monika Beluči