Otkako se pojavila na javnoj sceni, mnogi kažu da se Džesika Alba nije ni malo promenila. Prošlo je 20 godina od početka njene karijere, važi za najlepšu glumicu sveta, a ostala je potpuno prirodna.

Nasuprot svojim koleginicama, koje su lice uništile zbog preterane količine botoksa i estetskih operacija, Džesika je verna prirodnom izgledu.

dzesika alba
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ove godine je proslavila 40. rođendan, ima troje dece, a srce joj već godinama pripada samo jednom muškarcu, suprugu Kešu Vorenu. Upoznali su se još 2004. godine na snimanju filma "Fantastic Tour".

- Odmah nakon što sam ga upoznala, nazvala sam prijateljicu i rekla da sam upoznala muškarca koji mi je ostavio osećaj kao da ga znam ceo život i da želim da ga upoznajem ceo život - otkrila je glumica u intervjuu za Cosmopolitan 2010.

Kako je u poslednje vreme veoma posvećena porodičnom životu, glumica je odlučila da ode u Meksiko na odmor sa svojim najbližima. Paparaci su uslikali Džesiku u kupaćem kostimu, a ona retko kada pokazuje svoju figuru.

dzesika alba
Michael Tran / AFP / Profimedia 

Iako još uvek ima zavidnu liniju, 40-godišnja glumica bira uglavnom modele sa dubokim donjim delom kupaćeg kostima koji prekriva donji deo stomaka.

Osim toga, Džesika se pre par dana pohvalila promenom imidža, tačnije novom frizurom koja je oduševila mnoge. Džesika je svoju dugu kosu skratila i zamenila modernim bobom.

dzesika alba
Instagram 

Na ovu promenu podstakla ju je njena stilistkinja Britni Rajan, koja godina sarađuje sa zvezdama kao što su Paris Hilton i Lisa Rina, a slavna lepotica skratila je bar 30 centimetara kose, što je svakako drastičan potez.

Džesika Alba je jedna od omiljenih ličnosti Holivuda jer nikada nije skrivala da je odrasla u siromaštvu i da su njeni počeci bili jako teški.

dzesika alba
Instagram 

Do 15. godine živela je sa porodicom u kući babe i dede u Pomoni, malom gradiću istočno od Los Anđelesa. Budući da joj se majka udala za Meksikanca, njena porodice je se odrekla, a ni sama glumica nikada sa njima nije obnovila kontakt.

Osim siromaštva, detinjstvo su joj obeležile mnoge bolesti. Džesika je zahvalna za svoje zdravlje nakon što se kao dete borila s hroničnim bolestima, a do svoje 11. godine imala je pet operacija.

Glumica je izjavila da su je zdravstveni problemi s kojima se suočavala u mladosti i majčino iskustvo s rakom, oblikovali kao odraslu.

- Moja majka je imala rak u vrlo mladoj dobi, u ranim 20-im. Odrasla sam s hroničnim bolestima. Imala sam pet operacija pre svoje 11. godine i hronične alergije, a kao dete sam bila puno puta hospitalizovana - rekla je.

dzesika alba
Shutterstock 

- Niko nije hteo da se druži sa mnom. Kada bi deca videla da ulazim u školu, skupila bi se u krug i počela da šapuću. To je znalo dosta da me povredi jer bih često i čula uvrede koje su mi upućivali: "Gledaj kako je debela", "Evo ove dosadnjakovićke, baš je ružna" i slično.

Jednom mi je jedna devojčica bacila patiku u glavu. Plakala sam tri dana - prisetila se u jednom intervjuu sa suzama u očima.

Alba je 2008. godine po dolasku ćerke Honor prvi put postala majka, a njene dečije bolesti ponovo su joj postale briga. Glumica je tada bila zabrinuta za zdravlje svog novorođenčeta i sebe.

dzesika alba
Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Želim da živim i napredujem i provedem što više vremena s ovom malom osobom koju donosim na svet. Dakle, moje zdravlje je važno. Želim da ova mala osoba bude zdrava, ali je zaista je teško biti srećan kad nemaš zdravlje - rekla je svojevremeno.

Te misli o njenom zdravlju, zajedno s Honorinim dolaskom, promenile su Albin fokus. Umesto da je nastavila da se bavi glumačkom karijerom, želela je samo da ide u velnes, što je na kraju dovelo do stvaranja kompanije.

dzesika alba
printscreen/youtube/Jessica Alba 

- To me je zaista motivisalo. Moja motivacija nije bila poput: "Hoću li se ikada više zaposliti?". Bila sam na vrhu svoje karijere, ali nakon što se Honor rodila, više nisam brinula o glumi - rekla je.

Najnovije fotografije Džesike Albe na odmoru u Meksiku, pogledajte u galeriji u nastavku:

Clasos.com.mx / SplashNews.com / Splash / Profimedia Džesika Alba u kupaćem