Popularni reper Stefan Đurić Rasta uhapšen je prošle godine u oktobru jer mu je policija pronašla veću količinu marihuane.

Nakon četiri meseca koje je proveo u pritvoru, dobio je nanogicu, tačnije kućni pritvor. Reper treba da izdržava kaznu od 12 meseci kućnog pritvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

rasta
printscreen/youtube 

Osim toga, Rasta je prošle godine putem uživog uključenja na Instagramu otkrio da snima dokumentarni film o lečenju marihuanom.

- Čim se bude završila cela ova farsa, snimiću jedan dokumentarni film, koji je konkretno vezan samo za Balkan i zvaće se "Balkan marihuana", o ljudima koji su imali iskustva. To su potresne priče, do suza. Ljudi su spasili sebi živote.

Nije to nešto gde si ti marihuanom ublažio svoj bol ili umiranje. Pričam o konkretnom lečenju, o ljudima koji su ustali iz invalidskih kolica i otišli da treniraju i bave se sportom dan danas - otkrio je tada reper i dodao:

- Ima čuvena priča o Huanitu iz Hrvatske koji je sebe izlečio i tako je u Hrvatskoj dekriminalizovana marihuana. On je bio na sudu, nađene su mu biljke, a da bi ga oslobodili, morao je da se promeni zakon - zaključio je Rasta.

rasta
printscreen/youtube/Imperia Tv 

Nailazio je na mnogobrojne osude, naročito kada se marihuana na fotografijama mogla videti i u trenucima kada vreme provodi sa svojom ćerkom Tarom, ali jedno je sigurno: ostao je dosledan svojim stavovima.

I ovoga puta je dokazao da stoji iza svojih reči, te uveliko radi na snimanju svog filma, a kako Informer navodi, Rastinu bivšu ženu, pevačicu Anu Nikolić, igraće glumica Nina Janković.

Ipak, ovi navodi još uvek nisu potvrđeni, jer se ni Rasta ni Nina nisu oglasili ovim povodom.

Podsetimo, Ana Nikolić je nedavno otkrila da bi njen život mogao da izrežira samo Tarantino, a na pitanje da li će se pojaviti u multimedijalnom projektu svog bivšeg supruga Raste, pevačica je odgovorila:

ana nikolic
Mondo/Stefan Stojanović 

- Ja sam se kod Raste pojavila u svakoj. Ja sam njegova životna muza i inspiracija. Je l' si ti neki komšija iz sela Donja Mutnica pa te zanima da li se svađam sa njim? - odbrusila je Ana novinaru na pitanje o reperu.