Svi dobro pamtimo čuvene bliznakinje koje su nam ulivale strah u kosti. Film "Isijavanje" Stenlija Kjubrika, koji je zasnovan na istoimenom romanu pisca Stivena Kinga, učinio je da mnogi od nas imaju prave noćne more.

Popularne bliznakinje Luiz i Lisa Burnes su nedavno napunile 51. godinu. Danas se ne bave glumom, a imale su samo 12 godina kada ih je Stenli angažovao za potrebe filma.

bliznakinje
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Reditelj je bio sigran da hotel Vidikovac ne može da bude jezivo mesto bez dve devojčice koje se drže za ruke i stoje na kraju dugog hodnika.

- Mi smo prirodno jezive. Ali, vežbale smo za tu scenu da bude što napetija i neprijatnija. Izgovarale smo reči teksta koji smo dobili na takav način da ljude uplašimo - rekle su Luiz i Lisa za "Cosmopolitan".

Kako su bliznakinje objasnile, snimanje filma nije bilo strašno, ali da je za publiku bilo više nego neprijatno gledanje "Isijavanja".

bliznakinje
Markus Wissmann / Alamy / Alamy / Profimedia 

- Videle smo ljude koji su nosili jezive maske, ali nas dve smo se osećale kao dive koje su pozvane na neku fensi žurku. Nije bilo nimalo strašno za nas.

Bile smo u pratnji odraslih i naši roditelji nisu morali da brinu. Podržavali su nas u želji da se bavimo glumom - izjavile su sestre.

Film "Isijavanje" star je 41 godinu, ali ga ljudi i dalje gledaju i dalje se jednako plaše. Film zasnovan na romanu Stivena Kinga iz 1977. godine izabran je od strane Nacionalnog filmskog regista Amerike kao jedan od najvažnijih horor filmova svih vremena.