Otkako je Robert De Niro promenio svoj izgled za ulogu boksera Jake LaMotte u filmu 'Razjaren bik', zauvek je promenjena filmska gluma za sve glumce. Oni su spremni na potpunu promenu izgleda zarad uloge, a Finiks svakako nije nikakav izuzetak.

Podsetimo se da je Hoakin Finiks pre tri godine smršao 23 kilograma zbog naslovne uloge u hvaljenom filmu "Džoker", a sada su objavljene fotografije na kojima je ovaj proslavljeni glumac proćelav i sed, ali i sa viškom kilograma, prenosi Daily mail.

Oskarovac je fotografisan u Montrealu, na setu filma "Disappointment Blvd", što je jedna od nekoliko holivudskih produkcija koje se ovog leta snimaju u Kanadi.

Film Arija Astora, za koga američki mediji kažu da je majstor horora, govorio o jednom od najuspešnijih preduzetnika svih vremena, a kog u starijem dobu igra upravo Finiks. Produkcija sve detalje u vezi sa ovim filmom i dalje čuva u tajnosti.

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Hoakin Finiks promenio izgled zarad uloge

Lik Artura Fleka, koji je doneo Finiksu najprestižniju američku glumačku nagradu, reditelj "Džokera" Tod Filips je zamislio kao "stvarno mršavog", te je glumac pripremajući se za ulogu drastično smršao uz stručni nadzor.

Međutim, Finiks je kasnije prizano u razgovorima da je ektremni gubitak kilograma uticao na njegovo mentalno zdravlje.

"Jednom kada dostignete željenu težinu, sve se menja. Veoma je teško buditi se svaki dan i biti opsednut viškom od 100 grama. I zaista počinjete da razvijate jednu vrstu poremećaja. Kako se ispostavilo, to utiče najviše na vašu psihu", govorio je priznati glumac.

U galeriji pogledajte sve transformacije glumca:

Profimedia, Bill Lyons / ADMedia / Profimedia Hoakin Finiks transformacije