Slavni oskarovac Hoakin Finiks trenutno je u pregovorima da potpiše ugovor od 50 miliona dolara za snimanje dva nastavka filma "Džoker". Ni cifra, a ni potreba da se snimi nastavak, ipak, nisu veliko iznenađenje, s obzirom na nezapamćen uspeh ovog ostvarenja.

Kao prvo, "Džoker" je jedini film sa rejtingom R (restricted), dakle film koji nije za decu i omladinu, koji je zaradio više od milijardu dolara (cifra još raste). Drugo, ovo ostvarenje je osvojilo dva Oskara, od kojih je jedan za Hoakinovu neverovatnu glumačku izvedbu, a nominovan je čak u 11 kategorija, što je takođe velika retkost. 

Prema tome, film je jednako moćno osvojio stručnjake i široku publiku. Bilo bi naivno ne razmišljati o nastavku, posebno kad je reč o kompaniji Warner Bross, koja se često upušta u filmske poduhvate sa neizvesnim ishodom.

Hoakin i Tod Filips, koji je režirao film, bili su prilično jednoglasni u tome da je to ostvarenje zaokružena celina i da nije predviđen za nastavke. Ali, ni oni nisu bili u potpunosti odlučni, kako se kasnije pokazalo.

Zapravo, nikada se nije desilo da film sa rejtingom R postigne toliki uspeh
Profimedia Zapravo, nikada se nije desilo da film sa rejtingom R postigne toliki uspeh

"Pregovori su još uvek u toku, ali scenariji se pišu i Hoakin maksimalno aktivno učestvuje u tome," kaže izvor iz producentske kuće. "Ugovor je planiran za naredne četiri godine, obuhvata dva nastavka i čvrsto je vezan za Finiksa, Toda Filipsa i producenta Bredlija Kupera. Čeka se samo to da glumac prihvati ugovor - sa najvećom cifrom koju je video u svojoj bogatoj karijeri."