Popularna pevačica Sara Jo nedavno je odlučila da "otvori novo poglavlje" u svom životu, a tim povodom je priznala da je iza nje težak period koji je prebrodila zahvaljujući psihoterapiji.

Nakon što je drastično promenila svoj imidž i skratila kosu, Sara je istakla da joj psihoterapija ne predstavlja tabu temu i misli da svako treba učiniti isto.

sara jo
Instagram 

- Imala sam sreće da je u mom okruženju to bila normalna stvar. U mojoj porodici nije postojala nikakva tabu tema, niti u mom društvu. Neki moji prijatelji su išli pre mene i to su isticali kao najbolju odluku u životu.

Okej je da te odlazak kod psihoterapeuta na neki način plaši. Mislim da svaki čovek zna da će to doneti velike promene i dotaći delove tebe koje ti ne želiš svesno ili nesvesno. Ponekad je to potrebno iz ovih ili onih razloga.

Moj perfekcionizam se održavao na taj način da sam ja to odlagala, uvek sam razmišljala - da li ću naleteti na nekoga ko mi odgovara, da li sam spremna, postavljala sam sebi pitanja i potpitanja, kao i za većinu važnih izbora u životu. Ali, u nekom trenutku sam presekla.

sara jo
Instagram 

Uvek ću glasno i jasno pričati o tome jer mislim da bi svako trebalo da ima vremena i mogućnosti za odlazak na psihoterapiju. Mentalna higijena je jedna od najvažnijih - rekla je Sara Jo nedavno u intervjuu za "Nova.rs".

Ovoga puta, Sara je na svom Instagram profilu otkrila da je prošlo godinu dana otkako je redovna na psihoterapiji i tom prilikom priznala da je srećna što je odlučila da se izbori sa svojim strahovima.

- Danas sam, na putu do svoje Irene, shvatila da će ovog meseca biti tačno godinu dana koliko idem na psihoterapiju.

Zauvek ću biti zahvalna svojim prijateljima koji su mi pomogli da prevaziđem svoje psihičke barijere, strahove i da se prepustim tako važnom (prekopotrebnom) koraku.

sara jo
Instagram 

Sve češće se priča o mentalnom zdravlju, ali se takođe često predstavlja na pogrešan način. Nekako zastrašujuće, apstraktno. Iako sam se često bavila i čitala o ovoj temi, i ja sama sam pred prvi odlazak (svesno i nesvesno) doživela to kao znak slabosti - navela je ona i dodala:

- A iz ove tačke gledišta shvatam da je to zapravo pokazatelj unutrašnje snage, želje i volje da se trgnete, da ne životarite, da se suočite sa raznim izazovima i preprekama i nadogradite sebe u svakom smislu.

sara jo
Instagram 

Znam koliko je meni značila podrška i dodatni vetar u leđa, samim tim sam želela da okačim ovaj story kao podsetnik da je uvek pravi trenutak da preduzmete takav korak. Ako ste odlagali i ostavljali po strani, evo, baš se danas raspitajte i zakažite prvi termin.

Pokušajte. Uverićete se brzo da je to nešto nabolje što ste uradili za vas! - poručila je.

sara jo
Instagram