Nekada mirna devojčica, a danas "divlja" Sara Jo, proslavila je 29. oktobra svoj 28. rođendan. Prvom pesmom pod nazivom "Divlja" otvorila je novi album, a najavila ju je uz sledeće reči: "Neka sezona Škorpije počne".

Nakon što je drastično promenila svoj imidž i skratila kosu, Sara je odlučila da progovori o teškom periodu u svom životu. Kako kaže, u intervjuu za Nova.rs, psihoterapija joj ne predstavlja tabu temu i misli da svako treba učiniti isto.

- Imala sam sreće da je u mom okruženju to bila normalna stvar. U mojoj porodici nije postojala nikakva tabu tema, niti u mom društvu. Neki moji prijatelji su išli pre mene i to su isticali kao najbolju odluku u životu.

sara jo
Instagram 

Okej je da te odlazak kod psihoterapeuta na neki način plaši. Mislim da svaki čovek zna da će to doneti velike promene i dotaći delove tebe koje ti ne želiš svesno ili nesvesno. Ponekad je to potrebno iz ovih ili onih razloga.

Moj perfekcionizam se održavao na taj način da sam ja to odlagala, uvek sam razmišljala - da li ću naleteti na nekoga ko mi odgovara, da li sam spremna, postavljala sam sebi pitanja i potpitanja, kao i za većinu važnih izbora u životu. Ali, u nekom trenutku sam presekla.

I dan danas traje put rada na sebi, ali je bitno da je nešto učinjeno i kakav god da je tempo rada, važno je da postoji drugačiji pristup problemima i bitno je da se nešto preduzme po tom pitanju.

Uvek ću glasno i jasno pričati o tome jer mislim da bi svako trebao da ima vremena i mogućnosti za odlazak na psihoterapiju.

Mentalna higijena je jedna od najvažnijih - rekla je Sara Jo.

sara jo
Instagram 

Kada je odlučila da skrati svoju kosu, Sara Jo je ujedno oduševila javnost odlukom da svoju kosu donira u humanitarne svrhe. Nedugo pre toga, javno je na svom Instagram profilu apelovala svojim kolegama da govore o psihičkim problemima sa kojima se suočavaju.

- Plašila sam se osuda i kritika. Bilo mi je važno šta drugi misle i ako bilo ko drugi uoči grešku, prezirala bih sebe. Nisam umela da uživam u uspesima - koliko god veliki uspeh bio, nikada nisam bila zadovoljna.

Identifikovala sam se sa svojim rezultatom misleći da isključivo on govori o meni. Okruženje nas od malih nogu uči da budemo hrabri i jaki, da ne pridajemo važnost strahovima, umesto da razgovaramo o njima i na vreme ih se oslobađamo.

- Širokim osmehom sam prikrivala trenutke najveće anksioznosti, a samouverenošću, ponekad čak i drskošću, trenutke najveće ranjivosti - napisala je Sara nedavno.

Ovoga puta, kako kaže, oseća se snažnije nego ikad.

sara jo
Instagram 

- Moja frizerka i ja smo dugo već znale da će album obeležiti i nova frizura. Zasitila sam se prirodnog looka koji sam imala poslednjih par godina. Međutim, iako sam bila nestrpljiva da skratim kosu, sačekala sam ovaj prvi singl.

Osetila sam se jako oslobođeno kada sam skratila kosu. Bio je jedan težak period iza mene, što privatno, što poslovno, ništa nije išlo preterano glatko. Sada polako sve dolazi na svoje i poklopio se savršen tajming za promenu koja mi je pomogla da okonačam period koji mi je bio težak.

Ovo je novo poglavlje za mene i privatno i poslovno. Nikada se nisam osećala snažnije. Minimalna promena ti ponekad da neviđeni nalet snage i samopouzdanja - rekla je Sara u intervjuu za Nova.rs.

Više fotografija Sare Jo pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Sara Jovanović