Intervju sa Adel nije mala stvar, pogotovo ako dobijete ekskluzivno pravo da razgovarate o nekim stvarima o kojima do tada nije govorila.

Uostalom, svedoci smo da se već danima priča o svemu iznetom u intervjuu kod Opre Vinfri.

Međutim, pored Opre, još jedan novinar dobio je priliku da među prvima sazna sve što ga zanima od slavne pevačice, ali nažalost, "uprskao" je stvar.

U pitanju je australijski voditelj Met Doran koji je trebalo da objavi dvadesetominutni razgovor sa pevačicom i zbog toga i doleteo u London sa svojom ekipom.

met doran
printscreen/instagram 

Međutim, napravio je jednu grešku zbog koje je Adel navodno napustila prostoriju. Naime, ona ga je na samom početku razgovora pitala da li je preslušao njen novi album, na šta je on odgovorio odrično, a ona je nakon toga prekinula intervju.

U prilog tome govori i činjenica da njena izdavačka kuća Soni, koja je imala pravo veta na intervju, sada odbija da objavi snimke razgovora.

adel
Youtube 

Doran je pokušao da se opravda time da je jednostavno propustio mejl na kojem je bio ekskluzivni pristup za njen album. S obzirom na veliku medijsku konkurenciju u Australiji, intervju bi bio suva ekskluziva za Kanal 7, koji je u stalnoj trci za prevlast nad tržištem sa Kanalom 9.

Naravno, priča koja je trebalo da bude "intervju decenije" na Kanalu 7, pretvorio se u katastrofu, a njegove kolege nisu propustile priliku da prokomentarišu njegov gaf.

Tako je jedan reporter rekao da je ovo "prilično loše, ali i potpuno neuobičajeno za Dorana". Sa druge strane, spisateljica Tarla Lambert napisala je:

"Postoje hiljade i hiljade visokokvalifikovanih, talentovanih novinara koji čekaju svoju priliku i koji bi ubili za poziciju Meta Dorana."

"Činjenica da je smatrao da je razumno otići na intervju s jednom od najuticajnijih žena na svetu, a propustiti priliku da je pita o njenom poslu, dovoljan je razlog da se nekoj drugoj mladoj nadi pruži prilika", dodala je.

Voditelj je nastavio da se pravda istim rečima - da nije bio svestan da je dobio ekskluzivno pravo da presluša njen album, s obzirom na to da je on objavljen tek nekoliko nedelja nakon što su obavili razgovor i dodao da Adel nije napustila prostoriju.

mat doran
pritnscreen/instagram 

"Bilo je potpuno suprotno. Pitala me je da li sam čuo album, rekao sam da nisam, a ona se nasmejala i nastavili smo da pričamo. Umesto dvadeset minuta, razgovor je trajao dvadeset devet minuta", rekao je on. Ipak, šta je od svega istina saznaće se tek kada Sony dozvoli da se sporni intervju emituje.