Teško da je i jedan dokumentarac podigao toliko prašine kao priča o ozloglašenom Džou Egzotiku, koju smo mogli da gledamo prošlog proleća na Netfliksu.

Zapravo, slobodno možemo reći da je ovo jedno od najluđih ostvarenja i gotovo da je teško prihvatiti da je sve što smo videli istina.

Za one koji nisu gledali, "Tiger King" je priča o vlasniku "zoološkog vrta" koji je trenutno u zatvoru zbog naručenog ubistva. Međutim, verujte nam na reč da je u celoj ovoj sagi oko kralja tigrova ovo još i najnebitnija stvar. 

Prva sezona prati sukob između vlasnika privatnih zooloških vrtova sa egzotičnim životinjama i raznih udruženja za zaštitu životinja.

tiger king
printscreen/youtube 

I bez ovog dokumentarca svima je jasno da je držanje tigrova, lavova, pantera, krokodila ili majmuna u kavezima i uopšteno gledano lošim uslovima, samo da bi ljudi mogli da se slikaju sa njima – moralno loše.

tiger king dokumentarac
pritnscreen/yotube 

Do 2017. Džo Egzotik, poznat i kao Kralj tigrova, pario je, ubio i prodao više od 1.200 lavova i tigrova, koje je držao u improvizovanom zoološkom vrtu pod nazivom "Veliki park egzotičnih životinja" u Vinvudu u Oklahomi.

Dokumentarac postaje posebno zanimljiv kada u priču uđe i Kerol Baskin, navodno aktivistkinja za prava životinja, koja stoji iza bogate i veoma sumnjive organizacije "Big Cat Rescue" na Floridi. Kada je pokušala da se suprotstavi Tajgeru, on je unajmio plaćenog ubicu da je ubije. Dva puta.

tiger king
pritnscreen/youtube 

Serija takođe prati Tajgerov podjednako uvrnut privatni život koji deli u poligamnoj zajednici sa dvojicom muškaraca, od kojih je jedan jednom prilikom slučajno pucao sebi u glavu pa su morali da se ponovo venčaju, a u slobodno vreme bavi se muzikom i čak snima albume - o tigrovima, naravno. Sve ovo i još mnogo toga zaista se dogodilo, i to je ono što priču čini najluđom. Nadam se da smo otkrili dovoljno bizarnih detalja da vas zainteresuju, a ostalo je teško prepričati.

tiger king
pritnscreen/youtube 

Šta donosi druga sezona "Kralja tigrova"?

Posle dvostrukog pokušaja ubistva, Džo Egzotik je u zatvoru, a Kerol tuži Netfliks jer joj je uništio život. Druga sezona i nastavak ove bizarne priče stigla je na Netfliks od 17. novembra, a radnja se nastavlja tamo gde se prva završila. Džo Egzotik služi kaznu od 22 godine zatvora zbog višestrukog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja i planiranog ubistva. U međuvremenu, njegov smrtni neprijatelj Kerol Baskin pokušava da preuzme ozloglašeni zoološki vrt. Netfliks obećava da će ova sezona biti podjednako čudna, egzotična i bizarna.

tiger king
printscreen/youtube 

"Pojavljuju se nova otkrića o prikrivenim motivima, pozadinskim pričama i tajnama najozloglašenijih vlasnika tigrova u SAD. Stari prijatelji i neprijatelji, uključujući Džefa Loua, Tima Starka, Alena Glovera i Džejmsa Geretsona, vraćaju se u još jednu sezonu ubistava, haosa i ludila. Da li želite da znate celu priču? Samo sačekajte", stoji u najavi Netfliksa.

"U zatvoru je nevin čovek", čujemo Džoa Egzotika u najavi. Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego da gledamo i saznamo pravu istinu, a u nastavku teksta pogledajte trejler za drugu sezonu: