Ukoliko ste odrastali 90-ih, nemoguće je da niste čuli i voleli barem jedan od mnogobrojnih hitova nekada popularnog ženskog benda TLC. "Creep", "Waterfalls", "No scrubs"... samo su neke od pesama koje su obeležile taj period.

Američka ženska grupa TLC obrala je rekorde na svim muzičkim listama, ali sve se promenilo nakon stravične nesreće u kojoj je jedna od članica izgubila život.

Grupu su činile Rozonda Thomas "Chilli" , Tionne Watkins "T-Boz" i Lisa Lopes "Left Eye", koja je život izgubila u saobraćajnoj nesreći u maju 2002. godine, kada je imala samo 30 godina. Ostale devojke se nikada nisu oporavile od njenog gubitka o čemu su otvoreno progovorile u više navrata.

Lisa je vozila iznajmljeni džip u Hondurasu, a s njom je bilo još troje ljudi kada je odlučila da zaobiđe kamion koji je sporo vozio. Nesreća se dogodila kada je pokušala da izbegne auto koji je dolazio u njenom smeru. Automobil se nekoliko puta prevrnuo, potom udario u dva stabla, da bi na kraju završio u provaliji pored puta.

Lisa i svi saputnici od siline udarca izleteli su kroz prozore, a samo je pevačica zadobila fatalne povrede i preminula na licu mesta. Nesreća je dokumentovana video snimkom jer su u tom trenutku snimali dokumentarac, a bila je dostupna i na Jutjubu.

Na njenoj sahrani bile su hiljade ljudi, a mnoge kolege odale su joj počast. Nakon smrti objavljene su njeni snimci na kojima je radila, kao i album - posthumno, a mnogi su tvrdili kako svet još dugo neće videti talent sličan onom koji je imala Lisa Lopes.

preostale clanice benda tlc odale su pocast nastradaloj lisi lopes
Don Emmert / AFP / Profimedia 

Inače, devojke su 1994. godine postigle neverovatan uspeh sa svojim drugim albumom "CrazySexyCool", a u svoje sposobnosti nikada nisu sumnjale. Upisale su se u istoriju kao do tada najprodavanija ženska grupa, a njihov sing "Waterfalls" je na prvom mestu Billboardove top-liste proveo čak sedam nedelja.

"Stvaranje tog albuma je bilo jako zabavno. Nismo osećale pritisak, nego smo bile uzbuđene što smo u studiju i što stvaramo nešto novo", prisetila se Rozonda.

Nakon Lisine smrti preostale dve članice nastavile su nastupati kao TLC, ali nikad više nisu uspele da vrate staru slavu. Poslednji album izdale su 2017. godine, a njihov menadžer Bill Diggins potvrdio je i da su se njime oprostile od grupe TLC.

Bonus video

Saobraćajna nesreća na mostu na adi instagram/moj_beo_grad