Britni Spirs konačno može da odahne.

Nakon 13 godina više nije pod starateljstvom svog oca.

Međutim, mnogi su se zapitali šta se dogodilo i sa njenim nekadašnjim bliskim saradnikom i zapravo prvim starateljem Semom Lutfijem.

Kao što je poznato Sem i Britni sarađivali su do 2008. kada su njeni roditelji postali zaduženi za nju, a upravo su njenog menadžera krivili za nervni slom koji je pevačica prošla.

Iako se isprva "prao" od optužbi, kasnije je priznao svoju grešku, pa čak se i javno izvinjavao Britni.

sam lufi britni spirs
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Kako se iznelo i u kontroverznom dokumentarcu, Lufti je išao toliko daleko da je presekao sve telefonske kablove, uzeo mobilne telefone od Britni, a redovno ju je drogirao tabletama koje bi joj sipao u hranu i u piće.

Odlučivao je ko će je posetiti, a branio je pevačici čak i da viđa sinove. Bio je veoma nasilan prema njoj, međutim, na kraju je protiv njega započet i sudski postupak.

britni spirs sa sinovima
CWNY / Backgrid USA / Profimedia 

Sem Lutfi je dobio zabranu prilaska ne samo prema Britni, već i prema njenim roditeljima i sinovima, a sada je, nakon što je oslobođena starateljstva sudija doneo odluku i produžio zabranu prilaska na još 5 godina.

Sudija je doneo ovu odluku i nakon što je potvrđeno da je Lutfi nudio 1.000 dolara Britninoj majci da ometa proces starateljstva.