Možda ima samo 20 godina, ali Luka Grbić već može da stane rame uz rame sa najvećim glumačkim imenima na ovim prostorima.

Mladi glumac osvojio je publiku brojnim ulogama, ali trenutno je najpoznatiji po ulozi Nenada Maraša u "Južnom vetru".

I dok se utisci nakon "Ubrzanja" polako sležu, o Luki se ponovo povela priča i to ne samo zbog atraktivnosti već i iz razloga što je ulogu u akcionom filmu dobio uprkos tome što nije znao jednu stvar, iako ju je kasnije naučio preko interneta, a o tome je lagao čak i na audiciji.

Naime, svojrevremeno je još na audiciji režiser Miloš Avramović pitao kandidate koji su na kastingu ušli u uži krug neka pitanja iz svakodnevnog života, kao što je da li znaju da voze automobil i slično. Sve to sa ciljem da proveri na koje scene može računati sa tim glumcima.

luka grbic
pritnscreen/youtube 

Luka je tada imao šesnaest godina, nije imao položen vozački ispit, nikada nije seo za volan, ali je potpuno mirno i staloženo rekao da zna da vozi automobil. Na svako pitanje bi, kako je kasnije pričao, odgovorio potvrdno samo da dobije ulogu.

luka grbic
ATA Images 

Računajući na to da Luka zna da vozi automobil, Avramović je planirao scenu sa u kojoj Luka vozi automatik. Kada mu je dan pre rekao da snimaju scenu sa automobilom, Luka je brže bolje na Jutjubu (YouTube) pogledao kako se vozi auto. Na kraju je sve dobro prošlo, Luka je imao pomoć kaskadera zavrio i ovaj zadatak. Avramović je tek kasnije saznao iz jednog Lukinog intervjua da on nije ni znao da vozi kola.

luka grbic
ATA Images/Antonio Ahel 

Ova situacija ne treba da čudi ikoga ako se uzme u obzir da mladi glumac ima IQ 156 i čak je i član Mense.

Inače, Luka je svojevremeno u jednom intervjuu za jedan domaći portal rekao, da da nije dobio ulogu Maraša mlađeg, verovatno nikad ne bi upisao glumu na FDU, jer su ga u tom trenutku više interesovale društvene nauke.