Naš mladi glumac Luka Grbić zvezda je drugog dela popularnog filma "Južni vetar - Ubrzanje".

Luka u filmu i seriji glumi Nenada Maraša, brata Petra Maraša kojeg glumi Miloš Biković. Iako ima samo 20 godina, Luka je osvojio srca publike brojnim ulogama. Ali, ono što je posebno interesantno iz života Luke Grbića jeste činjenica da ima IQ 156 pa je član i Mense.

Naučio da vozi preko interneta

U tome u prilog ide i jedna dogodovština sa snimanja "Južnog vetra". Naime, kako je na kastingu rekao da zna da vozi, kada je došao na red da snima scenu u automobilu, znao je da mora da se snađe.

Na pauzi je otišao na Youtube i gledao tutorijale kako se vozi auto. Sve je prošlo kako treba, a Luka slobodno može da kaže da je jedan od retkih koji je auto naučio da vozi preko interneta.

luka grbic
ATA Images 

Zbog "Južnog vetra" upisao glumu

Mladi glumac je sa časovima glume krenuo još u prvom razredu osnovne, a onda je sa tim prekinuo tokom srednje škole. Ipak, kako je istakao u jednom intervjuu za jedan domaći portal, da nije dobio ulogu Maraša mlađeg, verovatno nikad ne bi upisao glumu na FDU, jer su ga u tom trenutku više interesovale društvene nauke.

luka grbic
Youtube 

Kada je u pitanju serija "Tajna vinove loze", mladi glumac je istakao da se osećao izuzetno počastvovano kada je stao u kadar sa velikim imenima srpskog glumišta, ali da se ni jednog trenutka nije osetio ugroženo.

Kao najteži deo pri kreiranju lika, glumac izdvaja izmeštanje iz okolnosti u kojima on lično odrasta da bi se našao u difunkcionalnoj porodici na malim ekranima.

luka grbic
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Mensa

Kako je Luka istakao, po upisu u srednju školu, počeo je da volontira u NTC centru. Preko osnivača tog programa učenja - Ranka Rajovića, čuo je za Mensu i odlučio da pokuša. Kako je istakao, bio je spreman, kakav god da bude rezultat.

Prvi put nije prošao i falila su mu tri boda. Znao je da će sledeći put biti bolje i tada je i ostvario rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Na pitanje o tome kako podnosi popularnost, mladi glumac je istakao da je sve to prolazno i da se sve brzo desi i zaboravi.

"Moje je trenutno da naučim glumu i kako bih ovu popularnost mogao da održim. Ovo što mi se desilo bila je sreća", objasnio je Luka.

luka grbic
ATA Images/Antonio Ahel