Uskoro u bioskope stiže nastavak filma "Južni vetar" pod nazivom "Ubrzanje" u kome ćemo imati prilike da ponovo gledamo avanture Petra Maraša.

Sada je reditelj Miloš Avramović, gostujući u serijalu "Tanjug Reflektor", ispričao je da snimanje drugog dela televizijske serije "Južni vetar" počinje 1. avgusta

Serija će se snimati na raznim lokacijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Rusiji. On ističe da se sa svakim novim projektom po imenom "Južni vetar" povećava nivo produkcije.

- Mogu već sada da najavim da će treća sezona serije "Južni vetar" biti finale celog projekta baš kao što nam je plan da treći deo filma bude internacionalni projekta u kojem će akteri govoriti na engleskom jeziku - rekao je Avramović.

milos avramovic
Youtube 

On navodi da produkcija želi da angažuje neku veliku holivudsku zvezdu da treći deo filma "Južni vetar".

- Verujem da naša filmska produkcija može sebi to da priušti jer u Srbiji postoje izvanredni filmski profesionalci koji mogu da snime ostvarenje koje na svetskom nivou - rekao je Avramović.

Miloš Avramović najavljuje da će premijera filma "Južni vetar - Ubrzanje" biti na Festivalu glumačkih ostvarenja "Filmski susreti u Nišu" krajem avgusta.

- Imali smo dobar start u Nišu sa prvim delom filma koji je prikazan u prepunom amfitetaru i ne vidim razlog da to menjamo i sa premijerom drugog dela filma - rekao je Avramović i dodao da je spajanje američkog žanra kriminalističkog filma sa balkanskim miljeom bio najveći izazov za produkciju ostvarenja.

juzni vetar
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

- Drugi deo filma je više kao neka avantura, kao ostvarenje potere. Dosta je uzbudljiviji od prvog dela jer dominira akcija - rekao je Avramović. U nastavku pogledajte tizer za "Južni vetar 2":