Marija Petronijević nedavno se porodila i na svet donela sina, a uprkos tome što je u 9. mesecu dobila koronu sve je prošlo u najboljem redu.

Glumica često na društvene mreže kači fotografije sa bebom, a sada je prvi put nakon porođaja progovorila o majčinstvu, ali i daljim planovima vezanim za glumu.

U intervju za 24sedam, Marija je objasnila kako provodi dane.

- Provodim ih posmatrajući jedan novi život koji je stvoren iz ljubavi. Posmatram život, koji posmatra i sreće se sa životom oko sebe. Volim. Ljubim. Dojim. Grlim. Ljuljam. Presvlačim. Kupam i radim sve ono što rade majke male ili tek rođene dece.

marija petronijevic
printscreen/instagram 

Da li je kum dao ime bebi? Koja su sve imena bila u opticaju?

- Kum je dao predlog imena. I za sada nema drugih imena u opticaju.

Imate li pomoć oko bebe?

- Imam. Pomoć je prisutna u svakom smislu reči. Od momenta izlaska iz bolnice do danas je prošlo sedam ili osam dana i sve vreme najveća pomoć i podrška je to što smo svi na okupu, porodično. Što sve trenutke prvih dana života našeg sina delimo i što u svemu zajedno učestvujemo.

marija petronijevic
Instagram 

Sada kada je beba stigla, možete li da kažete zbog čega ste najviše brinuli tokom trudnoće?

- Imala sam strah kada su mi saopštili da sam pozitivna na koronu, da li će to sve proći kako treba. Imala sam i strah od porođaja. Želela sam da se porodim prirodno, ali zbog karličnih mera i krupnog deteta nisam. Tim koji je vodila Saša Kadija iz KBC „Narodni front" opredelio je da to bude carski rez. Imala sam strah od carskog reza. Ali sve je prošlo u najboljem redu.

Hoće li vaša porodica ostati da živi tu gde ste sad napravili bazu? Koliko vas majčinstvo tera da razmišljate unapred o organizaciji života?

- Mislim da je ova naša planeta, na kojoj živimo sasvim dobra baza, za život. Porodica je za sada funkcionalna i nadam se da će kao takva i ostati zauvek. A da li će to biti Požega, Beograd ili Donje Nedeljice u kojima se danas nalazim, život će to odrediti. Ja sam rešila da ga sa svojom prodicom živim.

Imate li želju da osnujete veliku porodicu?

- Šta tačno znači velika porodica? Ako misliste na broj dece, planiram da rađam dok to bude moguće.

marija petronijevic
ATA Images 

Zbog čega partnera krijete od javnosti?

- Ne radi se o bilo kakvom skrivanju, niti tajnovitosti. Moj partner, da ga tako i ja nazovem, nije neko ko želi da bude deo javnog života i javne scene u Srbiji. Nesumnjivo je da mediji imaju interesovanje za ono čime se bavim i ne mogu reći da mi medijska pažnja ne prija, ali on je u nekoj „drugoj dimenziji" i zamolio me je da ga, sem ako ne moram, ne eksponiram javno.

Da li se plašite šta će da se desi s vašim odnosom ukoliko postane javan?

- Neće da se desi ništa što se ne bi desilo ni da ostane u formi kakva je danas. Mi imamo jedno drugo. I jedno drugo možemo sebi približiti ili jedno drugo možemo od sebe udaljiti, samo ako prestanemo da se nesebično delimo, sa onim drugim u toj našoj vezi.

marija petronijevic
Instagram 

Rekli ste da ćete se vratiti i glumi. Kada je realno da se to dogodi?

- To ne zavisi samo od mene. To zavisi i od projekta. Projekat sa Lanetom Gutovićem u kom je trebalo da učestvujem je zbog njegove smrti odložen i producenti traže adekvatnu zamenu, ako takva uopšte postoji. Postoje još neki projekti koji su dogovarani za drugu polovinu naredne godine i za koje mislim da bih mogla da budem spremna.

marija petronijevic
Instagram 

Jeste li ikada od nekih kolega tražili savet o poljoprivredi, s obzirom na to da ima puno glumaca koji su takođe otišli na selo?

- Od kolega nisam. Mišeljnja sam da za to postoje stručne službe i ljudi koji su se školovali za to. Naravno da je iskustvo upotpunjeno teorijskim znanjem od najvećeg značaja. Možda jesam razgovarala o iskustvima koja su imali, baveći se poljoprivrenim poslovma i problemima sa kojima su se susretali, ali savete sam uglavnom tražila u Ministarstvu poljoprivrede, u poljoprivrednim službama pri opštinama i na Poljoprivrednom fakultetu.

Može li lepo da se živi od poljoprivrede i razmišljate li sada kada ste postali majka koliko bi i šta trebalo da obezbedite detetu?

- Sin za sada ima krov nad glavom. Mamu i tatu koji ga vole. Spava u toploj sobi. Ima ljubav i pažnju. Sit je. Spava u čistom. Mislim da mu je to za sada dovljno. Što se tiče budućnosti, pokušaću da mu obezbedim ljubav i znanje. To će mu biti više nego dovljno da u životu ostvari sve svoje namere - završila je glumica.